Måste vinna för att kunna nå CL

Varit med 19 säsonger i rad – nu riskerar Arsenal missa

Uppdaterad 2017-05-22 | Publicerad 2017-05-21

SISTA FAJTEN? Arsène Wengers era i Arsenal kan vara över efter dagens match mot Everton. Londonlaget ligger just nu bakom både Guardiolas Man City och Klopps Liverpool – alltså utanför en plats till Champions League. 

Manchester City, Liverpool eller Arsenal kommer att missa Champions League nästa säsong.

I eftermiddag avgörs klubbarnas öde.

– Vi behöver fokusera på att vinna matchen. Sedan är det mindre viktigt vad som händer med mig, ­säger Arsenals manager Arsène Wenger.

Senast Arsenal missade Champions League var 1995/1996. Inför den sista omgången är ”Gunners” ­illa ute.

Arsenal är på femteplats och har inte saken i egna händer, man måste vinna och samtidigt förlita sig på att antingen Manchester ­City eller Liverpool misslyckas med att besegra sina motståndare i sista omgången: Watford och Middlesbrough.

”Måste göra jobbet”

– Vi måste göra vårt jobb. Vi är professionella, vi älskar att vinna och vi är i bra form. Det är allt vi kan göra, vi ska vinna matchen mot Everton, säger Arsène Wenger på presskonferensen inför matchen.

Sedan fick han frågan om han kommer hålla koll på de andra matcherna.

– Nej. Vi behöver inte ­titta på hur det går i andra matcher. Vi ska vinna vår match.

Det har spekulerats rejält kring Wengers framtid, att han ska försvinna från ­Arsenal efter säsongen.

– Vi behöver fokusera på att vinna matchen. Sedan är det mindre viktigt vad som händer med mig. Jag är här för att göra allt för klubben och det bästa för klubben är att vinna matchen, säger Wenger.

Blir det din sista match på Emirates?

– Ja, för den här säsongen.

Blir det din sista match någonsin på Emirates?

– Det kan jag inte berätta för dig.

City är på tredje plats och är i bäst läge av de tre lagen. Pep Guardiola, som gör sin första säsong som manager i England, har stor respekt för Watford.

– Det är en viktig match. Vi har det i egna händer, vi måste åka dit med inställning att vinna matchen. Vi har varit i en bra period - vunnit några matcher på raken. Men vi har 95-96 minuters kamp kvar. Watford har haft en bra säsong och är på säker mark. Vi måste vara försiktiga, säger Guardiola.

Klopp är laddad

Jürgen Klopp ser verkligen fram emot mötet med Middlesbrough på Anfield. Han vill att laget ska få en trevlig eftermiddag tillsammans med fansen.

– Det här laget har visat mycket den här säsongen, och vi är redo för den här matchen. Vi måste vara ­positiva och försöka njuta av matchen. Det kanske är nervöst för supportrarna, men det är så här det fungerar. Jag vill tacka fansen för den här säsongen. Nu kör vi en gång till och så får vi med oss en rejäl jackpott i sista matchen.

Chelsea klar etta

Chelsea vann Premier League och Tottenham slutade tvåa, båda lagen är ­direktkvalificerade till Champions Leagues gruppspel kommande säsong. Tredjeplatsen, som just nu innehas av Manchester ­City, ger också en direktplats till den prestigefyllda turneringen.

Fjärdeplatsen, som Liverpool har, ger en kvalplats. Vid klockan 16.00 sparkar man i gång sista omgången av Premier League.


Slagläge för Real Madrid och Juventus i Spanien respektive Italien – kan avgöra i dag

      England lever striden om CL-platserna.

      I Italien kan Juventus försvara sin titel.

       I Spanien kan Real Madrid bli mästare.

Följ ämnen

Serie A, Italien

Lag: Juventus, Roma och Napoli.

Placering: 1.

Kommentar: Både Roma och Napoli vann ­sina matcher i går kväll. Därmed är lagen ett respektive två poäng bakom Juventus. Men, om ”den gamla damen” vinner i eftermiddag hamnar titeln i Turin. Blir det däremot förlust mot Crotone kommer vi att få följa en mycket dramatisk sistaomgång. Det finns även en del nerver kring nedflyttningsstrecket. Palermo och Pescara är klara för serie B. Crotone, Empoli eller Genoa riskerar att bli det tredje laget som faller ur Italiens ­högsta serie.

Återstående matcher: Juventus–Crotone, Roma–Genoa, Bologna–Juventus, ­Sampdoria–Napoli.

La Liga, Spanien

Lag: Real Madrid, Barcelona.

Placering: 1.

Kommentar: Titeldramat avgörs i kväll. ­Barcelona har fördel i inbördes möte med Real Madrid. Så vid vinst för ”Barça”, samtidigt som Real Madrid får stryk, hamnar titeln i Barcelona. Real Madrid behöver ta minst en poäng mot ­Malaga för att plocka titeln.

Återstående matcher: ­Barcelona–Eibar, ­Malaga–­Real Madrid.

Lag: Villarreal, Athletic Bilbao, Real Sociedad.

Placering: 5–6.

Kommentar: Det finns även en kamp om platserna till Europa League i dag. Villarreal och Athletic Bilbao är i förarsätet inför sista omgången. Villarreal har 64 poäng, medan Athletic har 63, lika många som tabellsjuan ­Real Sociedad. Det betyder att Sociedad måste ­vinna i sista omgången och samtidigt hoppas på att någon av de andra lagen tappar poäng. Athletic Bilbao har fördel i inbördes möte med Real Sociedad.

Återstående matcher: Valencia–Villarreal, Celta Vigo–Real Sociedad, Atlético Madrid–Athletic Bilbao.