Östersund vann mot Häcken

avEmelie Fredriksson, Petra Thorén

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYR N
Nouri blev matchhjälte i Göteborg.

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Häcken åkte på säsongens andra förlust efter Östersunds tidiga straffmål.

Då väljer tränaren annorlunda ord att beskriva motståndarens cynism vid spelavbrotten.

– Jag tycker att det finns en sexighet i det, säger Mikael Stahre.

Häcken hade inför hemmamötet med Östersund bara förlorat en match under årets allsvenska.

Men gästerna såg till att laget åkte på sina andra efter ett tidigt straffmål.

Saman Ghoddos blev fälld i straffområdet av Häcken-kaptenen Rasmus Lindgren och Brwa Nouri var iskall från straffpunkten redan i den tolfte minuten.

– Ganska billig straffspark, jag lägger ingen värdering. Det var lätt att få en straffspark i det läget, säger Häckens tränare Mikael Stahre.

– Jag tycker att han lägger sig innan han kommer till mitt ben. Samtidigt kan jag inte vara nöjd med mitt försvarsspel. Men jag tycker att han lägger sig tidigt, säger Rasmus Lindgren.

Saman Ghoddos själv:

– Jag fintar av backen, sen får han ut en fot som jag snubblar på. Det blir straff. Det är en fint jag brukar göra, det blir som en skottfint och sen viker jag ut och vänster och då får han ut ett ben.

Efter straffen hamnade hemmalaget i en mental svacka, medan Östersund klev på och spelade aggressivt i sitt presspel. Efter hand jobbade sig dock Häcken tillbaka in i matchen.

Laget hade flera chanser, bland annat två ribbträffar av Rasmus Lindgren.

Östersund lät Häcken ha en del boll, packade och var kompakta centralt. Och vassa i omställningarna. Saman Ghoddos hade flera chanser och kunde punkterat matchen.

Men det blev - efter flera tunga poängtapp - en seger.

Mikael Stahre tyckte att Östersund tog det väldigt lugnt vid inkast och byten, men passade på att hylla motståndet, på ett speciellt sätt.

”Cyniska”

– Östersund spelar på ett väldigt smart sätt. De kan hålla i boll på ett skickligt sätt. Sen har de också tagit till det cyniska. De har extremt långa avbrott vid inkast, insparkar. De blandar någonstans det vackra, offensiva kreativa med en ganska stor dos av cynism. Jag gillar delvis det.

– Jag kan tycka att det finns en charm med det i idrott. Det handlar om att vinna eller förlora. Det handlar om att ta till de knep som krävs för att man ska vinna fotbollsmatcher. Jag kan tycka att det finns en viss sexighet i det, säger Stahre.

– Sen tycker jag inte det inte att det är sexigt när motståndaren gör det.

Östersunds tränare Graham Potter insåg vad Stahre menade, men ansåg att hans lag inte tog ”maskningen” för långt.

– Det är inget som vi har talat om. Det är naturligt när du är bortalag. De flesta lagen i världen tar sin tid för att komma i ordning och se till att man är organiserad. Helst mot lag som är bra på att ställa om, säger han.

För Östersund var bortasegern viktig.

– Det var väldigt viktigt. Vi hade två mål upp med 90 sekunder kvar i matchen mot Elfsborg. Vi träffade stolpen mot Malmö och de ställde om och gjorde mål, vi har lidit. Men vi har de poäng vi har. Men 1-0 är det bästa resultatet du kan få i fotboll, säger tränaren Graham Potter.

ARTIKELN HANDLAR OM