Efter U21-petningen - Rakip avgjorde för Malmö

Foto: CMore/Bildbyrån
FOTBOLL

JÖNKÖPING/STOCKHOLM. Petad ur truppen till U21-EM.

Erdal Rakip svarade med att avgöra mötet med J-Södra och ge Malmö tre nya poäng.

När Håkan Ericson presenterade laget till U21-EM i Polen tidigare i veckan fanns bland andra MFF:s Pawel Cibicki, Franz Brorsson och Pa Konate med i truppen.

Lagkamraten Erdal Rakip fick dock inte plats – något spelaren var mycket besviken över.

– Jag tycker de andra som har varit före honom inte har spelat sig ur laget, men han har definitivt spelat sig närmare laget. Han har gjort en väldigt bra säsong i Malmö, motiverade Håkan Ericson beslutet.

I mötet med J-Södra skulle Rakip kliva fram och avgöra.

Men målskyttet inleddes av Anders Christiansen. Dansken serverades bollen av Anton Tinnerholm och smällde in ledningsmålet bakom Anton Cajtoft.

Knapp ledning i paus

Det skulle nog ha stått 2–0 i halvtid men Joakim Karlsson stod för en makalös rensning på mållinjen och avstyrde Markus Rosenbergs skott.

MFF gick därmed till paus med en knapp ledning.

– Jag är väldigt nöjd med första halvlek, fin fotboll, bra tålamod, vi dyrkar upp. Men det var overkligt att vi inte gjorde mer än ett mål, säger tränaren Magnus Pehrsson.

Kozica med kvitteringen

Om 1–0-målet var en delikatess så var Dzenis Kozicas kvittering en riktig rökare. Pigge Tommy Thelin höll i bollen och släppte sedan ut den till Kozica som dundrade in sitt tredje mål på fyra matcher.

Därefter var det dags för Erdal Rakip. Pawel Cibicki spelade fram bollen till 21-åringen som ur snäv vinkel lyfte in 2–1.

Malmö tre poäng före

Det fanns gott om lägen men resultatet stod sig matchen ut. Vinsten innebär att Malmö går till sommaruppehåll som serieledare, tre poäng framför IFK Norrköping.

– Superglad för segern och för serieledningen. Men dippen som vi hade i dag var för stor, summerar Magnus Pehrsson.

Varför gör ni inte mål?

– Det är svårt att säga varför fötterna inte träffar bollen helt rätt... Det är väldigt positivt att vi skapar lägena. Spelarna kommer sätta dem senare och då kommer den så kallade ketchupeffekten för oss.

ARTIKELN HANDLAR OM