David Brooks cancerfri: ”Överlycklig”

David Brooks, 24, fick chockbeskedet i höstas.

Nu meddelar Bournemouth-mittfältaren att han besegrat cancern.

”Jag vill rikta ett stort tack till alla i den fantastiska sjukvården”, skriver han på sociala medier.

Säsongen 2018/19 kom det stora genombrottet för David Brooks när han gjorde sju mål på 30 Premier League-matcher för Bournemouth.

Men sedan har karriären knappast gått spikrakt uppåt för den walesiske landslagsmannen som endast sju omgångar in på den här säsongen fick ett chockbesked.

Han drabbades av Hodgkin Lymfom, cancer i lymfsystemet, och påbörjade genast behandlingar.

Nu, drygt ett halvår senare, lämnar ett betydligt muntrare besked.

Han är friskförklarad.

Ska tillbaka till fotbollen

”I förra veckan träffade jag min specialist och fick mitt slutgiltiga testresultat. Jag är överlycklig att kunna säga att behandlingen var lyckosam och jag är cancerfri”, skriver Brooks på sociala medier.

Sedan riktar han ett särskilt tack till sjukvården och läkarteamet som behandlade honom.

”Jag vill rikta ett stort tack till alla i den fantastiska läkarvården för deras otroliga arbete och hur de stöttat mig genom processen. Jag är exalterad över att starta min resa tillbaka i full form och fortsätta min fotbollskarriär. Grabbarna i Bournemouth har haft en utmärkt säsong hittills och jag ser fram emot att komma tillbaka till The Vitality”.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN