Avslöjar: Jens Gustafsson lämnar U21-landslaget för Polen

Jens Gustafsson lämnar U21-landslaget – mindre än ett halvår efter att han fick förbundskaptensjobbet.

Enligt källor nära förbundet som Sportbladet varit i kontakt med så köper den polska klubben Pogon Szczecin loss managern från sitt kontrakt.

– Det är självklart tråkigt att tappa en duktig ledare och coach, säger U21-chefen Claes Eriksson när förbundet senare bekräftat nyheten.

I januari 2022 så presenterades Jens Gustafsson som ny förbundskapten för det svenska U21-landslaget. Den tidigare IFK Norrköping och Hajduk Split-managern skrev då på ett fyraårsavtal med det svenska fotbollförbundet.

Ett avtal som han nu inte kommer fullfölja.

Enligt källor nära förbundet som Sportbladet varit i kontakt med så köper den polska klubben Pogon Szczecin loss Jens Gustafsson från sitt kontrakt med U21-landslaget.

Polsk ligatrea

Detta innebär att Gustafsson blott hann med en match som förbundskapten för U21-landslaget. En 0–2-förlust mot Irland i mars månad.

Pogon Szczecin ligger för tillfället trea i den polska ligan och har säkrat minst en Europa League-kvalplats till nästa säsong med två omgångar kvar och fem poäng upp till serieledande Lech Poznan.

Senare bekräftade Svenska fotbollförbundet nyheten på sin hemsida.

– Det är självklart tråkigt att tappa en duktig ledare och coach, men så är fotbollsvärlden, folk flyttar och det är bara att acceptera och göra det bästa av situationen, säger U21-chefen Claes Eriksson och fortsätter:

– Den kortsiktiga lösningen är att Andreas Pettersson går in som tillförordnad förbundskapten i U21-landslaget under samlingen i juni och sen tar vi det vidare därifrån, säger Claes Eriksson.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ämnen i artikeln