Förhandlingarna med Häckens stjärnor har låst sig

Trio landslagsspelare riskerar missa CL-matcher

GÖTEBORG. Förhandlingarna med BK Häckens nyckelspelare har låst sig.

Stina Blackstenius, Emma Kullberg och Julia Zigiotti Olme är i dagsläget inte spelklara för de tre sista omgångarna i Champions League.

– Som det är nu är ingen av dem villig att förlänga sina avtal, säger Häckens sportchef Martin Ericsson.

Efter flera dagar av regn och en blöt men skön seger mot Rosengård i lördagens seriefinal skingrade sig molnen över Göteborg under måndag förmiddag.

BK Häcken genomförde på förmiddagen ett sista pass på Bravida Arena inför tisdagens premiär i Champions League gruppspel mot franska Lyon.

Men allt är inte solsken i mästarklubben inför den internationella stormatchen.

Enligt Sportbladets uppgifter växer det en frustration kring den kontraktssituation som råder kring tre nyckelspelare.

Mittbacken Emma Kullberg, mittfältaren Julia Zigiotti Olme och anfallaren Stina Blackstenius har utgående kontrakt. Deras avtal – som skrevs när Kopparbergs Göteborg var motpart – går ut i mitten av november. Alltså mitt gruppspelet av Champions League.

BK Häcken för diskussioner med spelarna om en korttidsförlängning så att alla kan spela de tre sista omgångarna i gruppspelet: Benfica (h), Bayern München (h) och Lyon (b).

Nu kan Sportbladet avslöja att ingenting är klart inför mötet med Lyon. Detta trots att spelarna, om de väljer att lämna Häcken för nya klubbar, lär få vänta till den 1 januari då transferfönstret öppnar.

– Vi hade gärna sett att vi hade haft det här klart tidigt. Nu är de inte beredda att förlänga. De vill ha mer tid, men det finns inget konkret vi kan göra i det här läget, säger Martin Ericsson som dock inte givit upp hoppet för en lösning:

– Det känns givet att man vill spela CL-matcher. Jag hoppas verkligen att vi hittar fram, säger han.

Sportbladet talade inför helgen med de tre aktuella spelarna som säger att de hoppas att det löser sig, men beskriver det låsta läget så här:

Stina Blackstenius:

– Jag vill inte kommentera hur långt vi har kommit i förhandlingarna kring kontrakt. Men det är klart att det är en märklig situation, med utgående kontrakt och där man inte har kontrakt som inte sträcker sig över alla matcher i Champions League. Men vi får se över lösningar och ta ett steg i taget.

Emma Kullberg:

– Jag har inget att säga till svars där mer än att jag inte vet, säger mittbacken.

”Vi planerar deras framtid just nu”

Varför förlänger du inte in det korta perspektivet?

– Jag har inget bra svar till det heller mer än att jag inte riktigt vet vad som händer.

Julia Zigiotti Olme:

– Det är lite frågor vi behöver svar på, mer än så kan jag inte säga nu.

Enligt Martin Ericsson är bollen hos er spelare?

– Skulle man byta klubb börjar det att gälla den 1 januari vilket innebär att det är möjligt att spela de här matcherna, men man får se det i lite längre perspektiv och jämföra med det korta.

Du utesluter inte att du spelar?

– Absolut inte. Vi diskuterar och jag pratar med min agent varje dag i stort sett.

Kontrakten skrevs under tiden i Kopparbergs Göteborg och situationen var liknande förra året när laget då gick till Champions League-spel mot Manchester City. Flera nyckelspelare satt då på utgående kontrakt.

– Förra året var argumentet från spelarna att de ville ha lite mer ledigt när de ville byta klubb, säger Mats Gren.

Om det är ett skäl nu vill Martin Ericsson inte kommentera.

Exakta orsaken till varför spelarna avvaktar nu, trots erbjudande från klubben är oklar, men enligt Sportbladets uppgifter finns det en frustration från klubben kring frågan. Det finns också uppgifter om att BK Häcken varit sent ute i sina diskussioner med spelarna, detta trots att man varit medveten om situationen sedan klubben tog över laget från Kopparbergs Göteborg.

Michael Kallbäck, agent på Neverland Management , som representerar Emma Kullberg och Julia Zigiotti Olme:

– Vi planerar deras framtid just nu och därför är det för tidigt att ta ett beslut om förlängning just nu.

Finns det intresse från andra klubbar för duon?

– Det finns ett ganska stort intresse för bägge spelarna från klubbar i olika länder. Vi hoppas kunna komma till beslut inom en månad.

Se OBOS damallsvenskan – starta ditt abonnemang här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.