Så får Häcken 50 miljoner för Wålemark

Under fredagen kunde GP rapportera att BK Häcken är mycket nära att sälja Patrik Wålemark till nederländska Feyenoord.

Nu kan Sportbladet redogöra för det ekonomiska upplägget som sannolikt ger Häcken 50 miljoner kronor för sin mittfältstalang.

Efter succégenombrottet under den allsvenska hösten 2021 har de europeiska storklubbarna flockats kring Bravida arena och BK Häckens matcher för att närstudera Patrik Wålemark.

Sportbladet skrev så sent som i veckan om bud i 25-miljonersklassen som nekats av sportchefen Martin Ericsson, samt om det fortsatt enorma intresset för mittfältstalangen.

Sportbladet avslöjade då att Feyenoord var en av klubbarna som gett konkreta bud.

Under fredagen uppgav GP att Häcken accepterat ett bud från Feyenoord på cirka 40 miljoner kronor, samt att en affär var mycket nära förestående. Även Sportbladet har nåtts av motsvarande information, och kan nu redogöra för det ekonomiska upplägget som sannolikt ger Häcken 50 miljoner kronor.

Patrik Wålemark.
Patrik Wålemark.

Får minst 50 miljoner kronor för Wålemark

Enligt Sportbladets nederländska och svenska källor kommer övergångssumman att landa på runt 4 miljoner euro, cirka 40 miljoner svenska kronor. Dessutom har Häcken förhandlat in en bonus om 1 miljon euro (10 miljoner kronor) baserad på spelade matcher i Eredivisie och Feyenoords spel i Europa, samt en vidareförsäljningsklausul om 17,5 procent.

Konstruktionen har Rotterdamklubben – med en större förstabetalning och en ytterligare senare – använt vid flera transfers när klubbens ekonomi inte tillåter stora engångsutgifter.

Feyenoords sportchef Frank Arnesen har enligt Sportbladets uppgifter varit mycket drivande i affären och för Voetbal International bekräftar han att klubben värvar Wålemark. Kontraktet är skrivet över 4,5 år.

20-åringen har hunnit med att göra 54 matcher för Häcken och på dessa gjort 12 mål och 13 assist.

Martin Ericsson.
Martin Ericsson.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.