Malmö FF

MFF:s landslagsmardröm – bara 6 av 21 poäng

Av: 

Johan Flinck

FOTBOLL

MALMÖ. Landslagsbrejken har blivit ett spöke för Malmö FF.

I går tappade man poäng efter ett uppehåll – igen.

MFF har bara tagit 6 av 21 poäng i de här matcherna på två år.

Malmö FF hade 1–0 hemma mot Häcken men tappade till 1–2 innan man kunde rädda en poäng i den 84:e minuten genom Malik Abubakari.

– Men det känns som vi förlorade två poäng i dag, suckar Antonio Colak, som gjorde 1–0 redan i den femte minuten.

– Vi spelade oavgjort idag, vilket inte får ske, säger Adi Nalic.

MFF tappade därmed greppet i guldstriden. Om det bara var tillfälligt återstår att se efter Djurgårdens match mot Norrköping på måndagen.

– Det är absolut inte bra. Hur illa det är vet vi efter Djurgårdens match, men det är klart att det är illa, säger Nalic.


Så mycket är ditt allsvenska lag värt – spelarvärdet har exploderat


Bara 6 av 21 poäng

Matchen var den första efter ett landslagsuppehåll och då brukar det numera inte gå bra för MFF.

Det kunde Fotbollskåne visa oss häromdagen.

Under 2020 och 2021 har MFF spelat sju allsvenska matcher efter ett landslagsuppehåll (premiärer ej inräknade). Resultatet är inte smickrande för topplaget och regerande mästarna, visar Fotbollskånes genomgång. Man har bara vunnit en av dem och spelat kryss i tre. Övriga tre har man förlorat. Det betyder att MFF bara tagit 6 av 21 möjliga poäng i matcherna efter uppehåll för landslagsspel, där MFF brukar ha många spelare i sin nations tjänst.

”Brukar vara lite Hawaii”

Sportbladet frågade ett par av spelarna efter matchen mot Häcken vad det berodde på.

– Jag vet inte riktigt. Denna gång var det inte lika många spelare som var i väg. Det brukar vara lite Hawaiispel efter ett uppehåll, säger Nalic innan han i stället började prata om planen.

– Planen var inte den bästa i dag heller. Det studsade och hade sig lite heller. Men det är ingen anledning till att vi släpper in två mål.

Colak sa sig inte ha någon aning om varför utan började i sin tur att prata om de lagkamrater som inte var med mot Häcken.

– I dag saknade vi många spelare på grund av skador och avstängningar. Klart att man tappar i kvalitet. AC (Anders Christiansen) är en mycket viktig spelare, liksom Jib (Jo Inge Berget) och andra, säger anfallaren.

Svaga efter CL-match också

Nu har MFF en Champions League-match mot Zenit hemma på tisdag inför nästa allsvenska match, kommande söndags bortamöte med Kalmar i den näst sista omgången.

MFF har riktigt svaga resultat också i första allsvenska matchen efter en drabbning i Champions League. Laget har bara vunnit två av de senaste åtta allsvenska matcher som följt på en CL-match.

Martin Olsson och Oscar Lewicki var med på landslagets VM-kval
Publisert:

LÄS VIDARE

Champions League: Allt om Malmö FF-Zenit

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö FF

Allsvenskan i fotboll

Antonio Colak