Lämnade Anfield i ambulans – dog på sjukhuset

Fotbollsklubben Liverpool är i sorg.

En supporter till laget lämnade i går Anfield i ambulans och dog senare på sjukhus, uppger The Athletic.

20 minuter innan Champions League-mötet mellan Liverpool och Benfica kallades sjukvårdare till Sir Kenny Dalglish-läktaren.

En supporter var allvarligt sjuk och fick snabbt medicinskt hjälp. Senare lämnade supportern Anfield i ambulans, uppger The Athletic.

Men hans liv gick inte att rädda.

"Innan matchen fördes en man i 60-årsåldern till sjukhus från stadion för akutvård, men dog tyvärr kort senare”, skriver polisen i Merseyside i ett uttalande enligt The Athletic.

Liverpool sänder sina tankar till mannens anhöriga.

”Först och främst är kondoleanserna och tankarna från alla i klubben till supporterns familj, nära och kära och vänner”, skriver klubben på sin hemsida och fortsätter:

”Vi vill tacka räddningstjänsten för deras heroiska ansträngningar att ge akut vård och vår uppskattning till vår medicinska personal, vakter och alla supportrar i närheten av händelsen för deras hjälp.”

Anfield.
Anfield.

Matchen mellan Liverpool och Benfica slutade 3–3. Engelsmännen vann det första mötet med 3–1 och är därmed vidare till semifinal.

Skärmdump från Liverpools hemsida
Skärmdump från Liverpools hemsida
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.