Succé för Jordan Larsson i debuten

Jordan Larsson blev klar för AIK i måndags.

I debuten mot IFK Norrköping stod anfallaren för framspelningen till matchens enda mål.

– Det var länge sedan jag var så här glad, säger Larsson.

AIK förlorade med hela 4-2 mot Häcken i premiären och för IFK Norrköping blev det 1-0-förlust mot Varberg. Det var därmed två smått pressade lag redan i den andra omgången. 

Jordan Larsson gick in direkt från start i AIK mot sitt gamla lag, men det var Nabil Bahoui som fick matchens första läge. 

Sebastian Larsson hittade in till Nabil Bahoui i straffområdet, men nicken gick i stolpen. 

Ledningsmålet kom i stället efter en kvart.

”Ville ha en inåtskruvad”

Jordan Larsson tog hörnan i stället för Sebastian Larsson och Alexander Milosevic nickade in 1–0.

– Tränarna ville ha en inåtskruvad. Vi testade på träningen och det kändes bra och det gick vägen i dag. Det var skönt, säger Larsson.

Du kanske får ta fler hörnor nu?

– Vi får se hur nöjd Sebbe är, men så länge det blir mål tror jag inte att han bryr sig. 

Norrköping hade mycket boll i den första halvleken, men det var AIK som skapade de vassaste chanserna och Larsson låg bakom mycket i sin debut.

– Det är kvalité, det är farligt varenda gång han får bollen. Vi lyfter upp och vet att Nabil eller Jordan är där och kan ta hand om bollen. En sådan kvalitéspelar gör mycket för hela laget också, säger Mikael Lustig.

”Fantastiskt”

Larsson fick ett jätteläge att öka på AIK:s ledning efter att han fått bollen i straffområdet, men anfallaren tappade balansen och fick inte till avslutet. På den efterföljande hörnan var Bahoui nära att nicka in 2–0, men Jansson räddade på mållinjen.

Norrköping jagade en kvittering i slutminuterna, men matchen slutade 1–0.

– Fantastiskt med en vinst i första. Flåset är inte hundra procent än, men jättekul att få spela fotboll igen, säger Larsson som blev utbytt i 76:e.

”Har spelat Fifa”

Anfallaren spelade bakom Nabil Bahoui, men fick kliva ner vid flera tillfällen under matchen.

– Det blev lite speciellt med tanke på hur Norrköping spelade, de överbelastade med så många i uppbyggnadsfasen så det blev nästan som att Seb snackade ner mig som mittfältare. Det var lite ovant, men jag tycker ändå att jag och Nabbe hade några fina kombinationer, säger Larsson.

Bahoui tyckte att samarbetet fungerade bra. 

– Kemin finns där. Jag har spelat Fifa med honom innan så det finns en ”strong link” där, säger han.

Larsson fyller i:

– Vi har spelat mot varandra och vi åkte på torsk. Vi spelade Pro club där alla styr varsin spelare. Det var jag och mina vänner mot Nabbe och hans vänner. Vi åkte på torsk, men vi får spela någon match en mot en så får vi se hur det blir då. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.