Holmberg: ”Det är klart att jag inte är nöjd här”

Kalle Holmberg har knappt fått spela under vårsäsongen och jagas av IFK Norrköping.

Nu har anfallaren tröttnat på situationen i Djurgården.

– Det är klart att jag inte är nöjd här, säger han.

Följ ämnen i artikeln

Kalle Holmbergs kontrakt med Djurgården går ut efter säsongen. I helgen kunde Sportbladet avslöja att IFK Norrköping vill värva tillbaka sin tidigare anfallaren redan i sommar. 

Holmberg har bara fått fem korta inhopp under våren och är frustrerad över situationen i Djurgården.

– Det är klart att jag inte är nöjd här. Man tränar på och gör det man ska göra, men man får inte chansen. Till slut tappar man tålamodet och när en annan klubb är intresserad så är det klart att man lyssnar på det, säger Holmberg.

Hur är dialogen med tränarna? 

– Den är inte mer än att de är tränare och jag är spelare. Jag lyssnar på vad de säger. Jag försöker göra det på träning och när jag inte får göra det på match kan man inte göra så mycket mer.

”Tycker att jag är för dålig”

På frågan om han känner sig orättvist behandlad svarar Holmberg:

– Jag tycker ändå att jag sista 2-3 veckorna innan uppehållet var i jättebra form på träning och gjorde mycket mål och gjorde det man ska göra. Sedan sitter jag på läktaren i matcher efter, klart att man funderar då. Det är klart att det är tråkigt, men vad mer kan jag göra än att visa på träning.

Vad har du fått för motivering? 
– Ingen. Jag är snart 30 år så jag vet vad som händer och inte händer. De tycker antagligen att jag är för dålig, annars hade jag spelat. 

Är känslan att du lämnar i sommar?

– Vi får se vad som händer. Jag har ett kontrakt här, men det är klart att det är tråkigt när man inte får visa vad man går för.

Holmberg kom till Djurgården 2020 från just IFK Norrköping där han spelade i drygt tre och ett halvt år. Det blev 116 matcher och 47 mål under tiden i ”Peking”.

Kalle Holmberg.
Kalle Holmberg.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.