Psykningarna inför svenskmötet i Champions League: ”Går att göra mål”

Hanna Glas.
Hanna Glas.

Häcken ställs mot ett revanschsuget Bayern München, då är psykningarna mellan landslagsstjärnorna igång.

Tyskornas högerback, Hanna Glas, har berättat för lagkamraterna hur man gör mål på Häckens Jennifer Falk.

– Det är en duktig målvakt, men det går att göra mål på henne, säger Glas.

Häcken åkte på en tung smäll i Champions League-premiären. 0–3 hemma mot Lyon.

Nu väntar ännu en europeisk gigant i form av Bayern München med svenskduon Sofia Jakobsson och Hanna Glas.

– Det är roligt, tycker jag. Att få möta dem i sitt klubblag och fajtas mot dem i stället för med dem, säger Jennifer Falk.

– Det är väldigt spännande att mäta sig med de här lagen och se vilken nivå måste vi antingen ligga på eller upp på för att kunna störa de här lagen. Det är såna matcher som blir väldigt intressant för oss också för att se vad är det i såna fall som vi måste skruva på eller kanske rätta till litegrann för att kunna störa Lyon i nästa match eller Bayern nu, säger Häckens tränare Mats Gren.

Besvikna efter premiären

I nästa vecka samlas de med Blågult för VM-kval mot Irland men först ställs de alltså mot varandra. Högerbacken Hanna Glas medger att det är speciellt att som svensk ställas mot svenska lag.

– Det är så klart lite extra. Man vill verkligen vinna den här matchen ännu lite mer än vanligt. Det blir lite mer fajt, det blir viktigt eftersom jag kommer träffa många med landslaget sedan också, säger hon.

Efter att tyskorna tog sig till semifinal i fjol har förväntningarna skruvats upp inför den här säsongen. I premiären åkte de dock på ett oväntat poängtapp.

0–0 mot Benfica.

– Vi spelade lite långsamt och rycktes med i deras tempo. Det blev många spelavbrott och vi hade svårt att komma in i vår rytm. Sedan brukar vi vara mer effektiva också, vi hade bra lägen redan i första halvlek där vi kunde ha avgjort matchen, säger Hanna Glas.

Avslöjat målvakten

Svenskan som anslöt till Bayern München i fjol har växt ut till en nyckelspelare på högerkanten. Hon är dessutom målfarlig och tillsammans med Sofia Jakobsson har hon avslöjat för sina lagkamrater hur man gör mål på landslagskompisen Jennifer Falk.

– Det är klart, vi har gett den information vi har för att ha bästa möjlighet att vinna matchen. Jag hoppas kunna överlista Falk. Det är en duktig målvakt, men det går att göra mål på henne, säger Glas.

När Jennifer Falk får höra det på Häckens presskonferens ler hon stort innan hon svarar:

– Jag vet ju allt om henne också, så då får jag berätta det för mina lagkamrater så det blir jämnt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.