Frågan till förbundskaptenen som fick alla att häpna

Grekland var bättre än Sverige i två raka matcher.

– Sverige hade tur, sa förbundskaptenen John van’t Schip.

Sedan fick han en fråga från en grek som fick tolken att be om ursäkt.

Sverige vann med 2–0 mot Grekland och fick revansch för förlusten i Aten.

Men faktum är att Grekland var bättre än Sverige spelmässigt i båda matcherna.

– Det var inte så som Sverige sa efter vår seger nere i Aten, att vi hade tur. Vi var bra då och vi var bra i kväll också. Vi dominerade i första halvlek. Men i slutändan handlar det om att göra det bra över 90 minuter, sa Greklands nederländske förbundskapten John van’t Schip på presskonferensen i natt.

– Det var dumma misstag som kostade oss matchen och vi gjorde inte mål på våra chanser. Vi förlorade inte för att vi spelade dåligt för vi spelade bra.

På frågan vad van’t Schip menade med att Sverige hade sagt att grekerna vann på tur i Aten svarade han:

– De sa att det var deras eget fel att de förlorade i Aten. Men vi visade att det inte bara handlade om det. Det var också för att vi spelade bra fotboll i Aten, som vi också gjorde i dag.

Hade Sverige tur i dag?

– Ja, definitivt. I dag hade Sverige tur.

John van’t Schip.
John van’t Schip.

Bank efter segern: Välkommen hem till Alexander Isak

Betyg: De var bäst i Sveriges seger mot Grekland


”Ber om ursäkt för språket”

Under första halvan av presskonferensen var det bara svenska journalister som ställde frågor.

När det blev en grekisk reporters tur kom en referens och fråga som fick den svenska presskåren att häpna och den grekiska tolken att bli generad.

Tolken översatte:

– För 30 år sedan sa en Panathinaikos-tränare att, och jag ber om ursäkt för språket men det var så han sa, ”fotboll är en hora”. Var det detta vi såg på planen i kväll?

Isak höll inte med

Det var inte helt lätt att förstå vad reportern syftade på och frågan är om van’t Schip förstod frågan.

Men han svarade i alla fall utan att med en min visa vad han tyckte:

– Fotboll på högsta nivå handlar om att inte göra misstag. Vi gjorde två misstag och Sverige har kvalitetsspelare för att straffa oss då. Det var skillnaden. Vi straffade inte de svenska misstagen. Vi förlorade inte för att vi var utspelade eller blev pressade, säger van’t Schip.

Senare i natt fick Alexander Isak frågan vad han tyckte om van’t Schips uttalande om att Sverige hade tur och vann på grekernas misstag.

– Jag skulle inte hålla med om det. Vi gjorde en väldigt dålig första halvlek men släppte inte in något mål. Vi kom ut i andra och efter tio minuter tycker jag att vi dominerade. Det är vi som gör målen och då vinner man matchen, säger vår nye storstjärna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.