Fotboll

Seger ser inte slutet på karriären: Det är kul fortfarande

Av: 

Stefan Alfelt

FOTBOLL

MALMÖ. FC Rosengård är jättefavorit att försvara sin SM-titel från i fjol.

Ett stjärnspäckat lag som byggs runt mesta landslagsspelaren Caroline Seger, som fyller 37 år i morgon.

– Det är svårt att sluta när man känner att man fortfarande kan tillföra något. Och jag tycker fortfarande att det är kul, säger Seger.

Hon kunde fått en fantastisk slutpunkt med att säkra ett OS-guld men vi minns alla den smärtsamma straffen som gick över ribban.

Fast förmodligen hade Caroline inte sett det som en kulmen på sin långa karriär.

– Nej, det tror jag inte. Klart att man hade fått det man strävat efter och längtat efter allra mest, men sen kommer man alltid till att det är så jäkla roligt när det går bra.

Skulle ett mästerskap gå riktigt dåligt kanske man tänker att man gjort sitt.

– Att sluta är ett svårt beslut. Jag hoppas att när det är dags så kommer man att känna det. För min del finns inte de tankarna nu. Det är mitt liv. Fotbollen är min identitet. Det är allt jag gjort i hela mitt liv.

Stökig försäsong

Rosengård har haft en problemfylld försäsong.

– Vi har en jättestark trupp men då ska man ha alla hela och friska och få en kontinuitet och trygghet i det. Det har varit lite problematiskt för oss under försäsongen med sjukdomar och skador så att vi inte kunnat haft fullt på varje träning vecka efter vecka för att spela in alla nya spelare, säger Seger.

Förra säsongen trodde många på Häcken som SM-vinnare men trots att Rosengård förlorade flera av sina stjärnor till storsatsande utländska klubbar under sommarfönstret höll Malmölaget undan och vann.

– Klart att det blev ett jätteavbräck när alla försvann under sommaren. Att vi kunde klara av det berodde på att vi hade presterat fantastiskt bra på våren. Det gjorde att vi kunde tappa några poäng.

”Upp till bevis”

Att vara favorit är naturligt för Rosengård.

– Ja. Det känns som något vi är varje år. Nu är det antingen Häcken eller vi. När man vunnit ett SM-guld är man etta och då tror många att det upprepas, men det är upp till bevis.

– Vi måste prestera och prestera på en hög nivå. Damallsvenskan blir många matcher och många som vill slå oss. Ingen dans på rosor. Det måste finnas en hunger inifrån som är mycket större än allting annat för att ta ett guld.

För att vinna allsvenskan gäller det att starta på topp direkt. En guldvinnare kan inte ha många förluster.

– Det spelar jättestor roll att starta bra. Vi måste verkligen plocka alla poäng.

I sommar kan det bli en ny spelarflykt om laget presterar bra.

– Vår trupp förändras hela tiden. Vi har många spelare som är i åldern klubbar utomlands är intresserade av och vill ta ifrån oss.

Hösten blir tuff eftersom det då också handlar om Champions League. En tuff turnering som kräver resurser.

– Vi mötte Bayern München med 13–14 spelare i truppen. Det håller inte och det är en av de största utmaningarna. Det är roliga matcher men vi behöver stärka vår trupp, konstaterar Caroline Seger.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Damallsvenska panelen efter omgång 13: ”De får garanterat en svacka i höst”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

OBOS Damallsvenskan i fotboll

FC Rosengård

Caroline Seger