Henok Goitoms sjuka passning: ”Som Fifa”

Foto: CMORE

avPer Bohman

FOTBOLL

Hattrick av Nicolas Stefanelli.

Men efteråt kunde ingen sluta dregla åt en assist från Henok Goitom.

– Den kommer från många timmar framför Youtube när jag har tittat på Zinedine Zidane, säger anfallaren efter 5-2 mot Elfsborg.

Det förr så målsnåla AIK fortsätter ösa in bollar. 6-1 mot Häcken följdes upp med 5-2 hemma mot Elfsborg. Johan Blomberg gav visserligen laget ledningen, men det var anfallsparet Henok Goitoms och Nicolas Stefanellis samspel som skördade flest applåder på Friends Arena.

Särskilt när Henok Goitom i den första halvleken – med ryggen mot sin anfallspartner – ljuvligt skarvade fram Nicolas Stefanelli till argentinaren första mål i matchen.

Tränare Rikard Norling påverkades ända in på skinnet av aktionen.

– Jag gick till Bartosz Grzelak, assisterande, och sa "jag ryser". Det är ett sånt mål som jag är så glad över att det sker i allsvenskan. En nivå av skicklighet som säljer årskort, som säljer sponsorintresse, säger Rikard Norling och C Mores expert Alexander Axén utbrast att det var som ”på Fifa”.

De har vunnit SM-guld på 2010-talet 00:40

”Sådant man ser på Fifa”

Hur tänkte du?

– Jag hörde honom ropa litegrann, men ville inte visa motståndarna vad jag tänkte göra genom att vända på huvudet, förklarar Goitom och fortsätter:

– Den kommer från många timmar framför Youtube när jag har tittat på Zinedine Zidane. Han gjorde ofta så och jag försökte likna honom.

Du är inte rädd att se dum ut när du gör en sån grej?

– Det blir toppen eller botten. Är man rädd när man spelar fotboll så klarar man inte av såna saker. Men lyckas man blir det alltid en bra målchans. Jag har mer att vinna än förlora.

Stefanelli var förstås lyrisk.

– Henok är en så bra spelare. Jag känner mig bra med honom. Han ger mig alltid assist och det är enkelt att spela med Henok. Jag sa att jag var där och då hörde han mig.

”Han är fantastiskt”

Argentinaren, som fick en del kritik efter sin inledande period i klubben, smällde in ett hattrick mot Elfsborg med tre distinkta avslut.

– Det är första gången jag gör hattrick i hela karriären. Jag är så glad över det. Och det var första gången jag fick med mig matchbollen hem, säger Stefanelli och ler efter att han sparkat bort bollen till sin flickvän.

Åtta mål på tolv match. Är du nöjd med ditt facit?

– Det är ett väldigt bra facit. Det bästa jag har i karriären. I Argentina gjorde jag en gång 8 mål på nitton matcher, men det här är bättre.

Stefanelli förklarar att mycket av det goda samarbetet beror på Goitom och han kan kommunicera väl.

– Vi pratar spanska hela tiden med varandra. Han hjälpte mycket så mycket när jag kom hit. Han var viktig med allt. Att både han och Sundgren kan spanska är så bra för mig.

ARTIKELN HANDLAR OM