”Det är nog du som blir galen”

Anderssons svar på presskonferensens hetaste fråga

avSportbladet.se

Sverige ska möta Luxemburg och de flesta förutsätter en seger.

Så mycket att fokus på fredagens presskonferens handlade om hur mycket fokus landslaget ska ha på att även jaga fler plusmål.

– Det är nog mer du som blir galen och jagar mål på planen, säger Janne Andersson på en av frågorna i ämnet från gamle skyttekungen Daniel Nannskog, nu SVT-expert.

Sverige har sex plusmål på Nederländerna inför kvalspelets näst sista omgång, där Sverige spelar mot Luxemburg och Nederländerna möter Vitryssland. En faktor som kan bli helt avgörande då de två nationerna på tisdag möts i kvalets sista omgång.

Så hur stort fokus har landslaget på att inte bara vinna utan även göra många mål mot Luxemburg?

– Jag är nöjd om vi vinner matchen i morgon, beroende på hur matchen ser ut får du fråga efter den om jag är nöjd (även med resultatet). Men vi spelar för att vinna matchen, säger Janne Andersson.

”Precis samma grundsyn”

SVT:s Daniel Nannskog undrade sedan hur Andersson resonerar kring om det finns en risk att spelarna kanske blir ”lite galna” i jakten på mål.

– Nej, absolut inte. Det är nog mer du som blir galen och jagar mål på planen. Vi hanterar det precis så som vi beskriver det. Hade det här varit omgång tre i kvalet hade jag haft precis samma grundsyn. Kan man vinna en match ska man göra det, kan man vinna med ett ska man göra det, kan man vinna med två men bara vinner med ett ska man inte vara helt nöjd.

”Har varit småbökigt”

Sverige ser också ut att gå in i matchen med en helt frisk trupp. Alla tränade för fullt på fredagen men Janne Andersson vill ändå avvakta utlåtanden från småskadade spelare som Albin Ekdal, Emil Krafth, Mikael Lustig, Ludwig Augustinsson och Martin Olsson innan han bekräftar att alla är tillgängliga.

– Det har varit småbökigt för några stycken hela veckan så vi får se om alla är uttagningsbara eller inte. Oavsett vilken elva det blir så tycker jag att vi har de egenskaper som krävs. Vi måste börja med en bra försvarsorganisation och se till att ha mycket rörelse och löpvilja i laget. Det måste se ut som det faktiskt gjort de flesta gångerna under det här kvalet.

Se Sveriges matcher på Kanal 5 – och hela VM-kvalet på Eurosport Player

Foto: TT