Klart: Så ställer Sverige upp mot Slovakien

avFredrik Jönsson, Malin Wahlberg

Sverige vilar flera stjärnor mot Slovakien.

Då får Kristoffer Olsson chansen från start.

– Kristoffer är väldigt trygg med boll och har byggt upp helheten i sitt spel mer och mer, säger förbundskapten Janne Andersson.

Sverige spelade 0–0 mot Ryssland i Nations League i torsdags. På tisdag möter Blågult Slovakien på Friends Arena i en träningsmatch.

Då väljer Janne Andersson att testa flera spelare. Både Kristoffer Olsson och Sebastian Andersson, som är nya i truppen, får chansen från start och gör debut i ”det riktiga” landslaget.

– Jag tycker att de har bekräftat de anledningarna till att de blev uttagna från början. Kristoffer är väldigt trygg med boll och har byggt upp helheten i sitt spel mer och mer. Han har ett ögat för spelet som är väldigt bra och en väldigt bra teknisk förmåga att utföra det, säger Janne Andersson och fortsätter:

– Sebastian har vi följt väldigt noga. Jag har själv haft honom en gång i tiden. Han har blivit bättre på allting, blivit ännu starkare och hans huvudspel har blivit bättre.

Slovakien med ny förbundskapten

I mål får Karl-Johan Johnsson chansen från start, men det är redan bestämt att Kristoffer Nordfeldt kommer att spela andra halvlek.

Slovakien gjorde sig av med sin förbundskapten Jan Kozak så sent som i går leds nu tills vidare av den assisterande förbundskaptenen Stefan Tarkovic.
– Vad innebär det, det vet jag inte. Rent spelmässigt eller vilka spelare de kommer att ställa upp med, säger Janne Andersson.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN