Spelarna: Elfsborg tar hem SM-guldet

FOTBOLL

Spelarna tror på Haglunds lag: ’Det är ett erkännande’

Foto: GULDJUBEL? I Sportbladets unika enkät med 40 allsvenska spelare tror 58 procent att guldet i år hamnar i Elfsborg. Min känsla är att någon av topp tre klubbar tar hem det, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.Sportbladet 30 juni.Sportbladet 29 juni.

Elfsborg vinner allsvenskan – enligt de allsvenska spelarna. 58 procent av de tillfrågade i Sportbladets exklusiva enkät tror att Boråsklubben lyfter Lennart Johanssons pokal i oktober.

– Jag ser det som ett fint erkännande, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

”Vilka vinner allsvenskan?” Sportbladet har ställt frågan till 40 spelare från allsvenskans samtliga fjorton lag. Svaret är tydligt. 58 procent av de tillfrågade tippar Elfsborg som vinnare. Göteborg, som i nuläget leder serien med tre poäng, får klart färre röster.

”Alltid topp tre”

– Jag ser det som ett fint erkännande för vår verksamhet. Det innebär att spelarna tror på vår spelartrupp och vårt sätt att jobba, säger tränaren Magnus Haglund.

Vad tycker du om att vara favorit?

– Vi var favoriter redan på serieupptakten så det är inget nytt. Men det faktiska läget är att Göteborg leder serien just nu.

Det är lite annorlunda förutsättningar än när du kom till klubben 2004...

– Ja, då handlade det om att överleva. Vi var glada för att hänga kvar. Nu har vi som målsättning att alltid bli topp-tre och det är det inte många lag som klarar.

Elfsborgs store stjärna, landslagsmittfältaren Anders Svensson, ser inte favoritskapet som en börda.

– Jag har samma krav på mig själv oavsett vad folk säger. Det spelar ingen roll. Det är möjligt att det kan bli tuffare för de yngre i truppen men det måste man lära sig att hantera.

– Det är bara att hoppas att de som svarat har rätt.

Vad blir viktigt för att ni ska gå hela vägen?

– Vi måste vara effektivare framför mål. Vi skapar mycket chanser, spelar fin fotboll men måste sätta bollarna. Det är mycket en fråga om självförtroende.

Göteborg utmanar

Magnus Haglund tror att de främsta utmanarna om guldet, förutom Elfsborg, blir Göteborg och Helsingborg.

– Min känsla är att någon av topp tre-klubbarna tar hem det. Kanske kan AIK och Kalmar också vara med och utmana.

ARTIKELN HANDLAR OM