Två huliganer identifierade

FOTBOLL

Djurgården hotar stämma dem på rekordbelopp

Foto: TV4

Polisen har identifierat två av huliganerna bakom attacken mot Assyriska.

Nu förbereder Djurgården sig på att stämma dem på rekordhöga belopp.

– Det är upp till juristerna att avgöra vad de blir skyldiga oss, säger evenemangsansvarige Mats Jonsson.

Slaget tog i tinningen och sänkte Andi Toompuu. Minst tre andra Assyriskaspelare anfölls när horder av Djurgårdare vällde in på planen efter kvalsegern i söndags.

Polisen samlade genast ihop allt bildmaterial för att komma åt de skyldiga. Nu har granskandet gett resultat.

Gruppering oklar

– Det ska vara två personer som är identifierade, men jag har inte sett vilka. Så jag vet inte om de härrör från någon gruppering eller vilken läktare de brukar stå på, säger Djurgårdens Mats Jonsson.

Supporterpolisen Hans Löfdahl medger att de har koll på de skyldiga, men att lite pusslande återstår innan identifieringen håller rättsligt.

Kan kroppsspråket

– Har man jobbat med dem länge känner man igen kroppsspråk och sådant. Om du ser din mamma komma gående behöver du inte se ansiktet, du vet ändå att det är hon. Men vi har inte riktigt kedjan av bilder klar, förklarar Löfdahl.

Djurgården kommer kräva de skyldiga på pengar. Disciplinnämnden behandlar ärendet 24 november och alla böter som härrörs till enstaka händelser kommer klubben stämma de utpekade på. När två ur publiken tog sig in på planen i mötet med Malmö stämdes de på 25 000 kronor totalt – nu blir summan med största sannolikhet säsongens högsta.

”Vår godwill skadas”

För Djurgården nöjer sig inte med bötesbeloppet.

– Har vi en ren förmögenhetsskada så ska vi kräva tillbaka pengarna. Det är inte klart vad vi kan styrka, men vår goodwill skadas så juristerna får dividera hur mycket det är värt, säger Jonsson.

De skyldiga får betala för att ert rykte skadas?

– Ja. Den möjligheten finns oaktat om disciplinnämnden bötfäller oss.

ARTIKELN HANDLAR OM