Premier League

Arsene Wenger: ”Det är finansiell dopning”

Av: 

Anna Lindbäck

FOTBOLL

Arsenaltränaren kritiserar City och Reals värvningsorgie

Wenger.
Wenger.

Han har vädrat sitt missnöje innan.

Nu fortsätter Arsene Wenger på den inslagna vägen - och sågar Manchester City och Real Madrid.

Arsenaltränare kallar de hysteriska spenderarklubbarnas beteende för "finansiell dopning".

För några veckor sedan sa Arsene Wenger att "fotbollen kommer få lida" efter den senaste tidens mastodontövergångarna mitt under rådande lågkonjunktur. Men Arsenaltränaren har inte lyckats släppa ämnet. Nu går stjärncoachen ut med ännu en vass passning. Real Madrid och Manchester City har gått i bräschen under säsongens stora värvningsorgie. Citys har gjort sig av med en miljard kronor på spelarmaterial. Real och varit än mer hysteriska och klubbens prislapp, för åtta nyrekryterade spelarna, gick på svindlande 2,5 miljarder kronor.

”Svårt leva i en sån här miljö”

Monstersiffrorna har sprungit i väg under de senaste åren och just nu finns det inga tendenser som tyder på att klubbägarna kommer hålla igen på plånboken. Spelarkostnaderna och lönerna är i vissa fall monsturösa. Något som får Arsene Wenger att attackera de storspenderande klubbarna och anklaga de för " finansiell dopning" - ett uttryck han myntade när Chelsea strödde pengar kring sig.

På frågan om Wenger har samma åsikt gällande de nuvarande storspenderade klubbarna svarar han till The Telegraph:

– Absolut. Men vi i Arsenal lever inom ramen för våra ekonomiska tillgångar. När vi tjänar pengar är det för att vi har spelat bra och har tagit bra beslut.

– Det är lite svårt att leva i en sån här miljö. Men jag tror att man kan bli lika framgångsrik även om andra klubbar har mer pengar, säger han till tidningen.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in veckans matcher på Europatipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League