AIK Fotboll

Dulee Johnson talar ut: ”En hetsjakt”

Av: 

Jonatan Fast

FOTBOLL

Den arge AIK-stjärnan talar ut med svenskafans.com

Ständigt skandalomsusade AIK-stjärnan Dulee Johnson talar nu ut om det påstådda kortbedrägeriet:

– Jag tjänar bra, varför skulle jag lura till mig en nota på 400 kronor, säger han till svenskafans.com.

Dulee riktar även hård kritik mot den mediala bevakningen av honom:

– Jag måste få säga ifrån nu, det har gått för långt.

Foto: Dulee Johnson och kreditkortet 2009 greps Dulee Johnson på innekrog i Stockholm misstänkt för försök till bedrägeri efter att ha försökt handla på ett spärrat kreditkort. När Sportbladet dagarna därpå pratar med Dulee svarar han ”Det är inte viktigt. Det viktiga är träningen. Skriv om fotboll, inte om... Om.. Det där.”

Under natten mellan söndag och måndag (AIK var träningsledigt på måndagen) besökte Dulee Johnson nattklubben The Lab. Väl inne försökte han handla med ett kreditkort som inte tillhörde honom – men kortet var spärrat och personalen ringde omedelbart polisen. Dulee Johnson har därefter inte velat kommentera händelsen. Inte förrän i en intervju med AIK:s supporteravdelning på svenskafans.com.

”...en hetsjakt”

– Jag måste, för det här sårar alldeles för många i min omgivning. Jag kan förstå att det blir en stor artikel om jag gjort något olagligt. Men här gör man det till en hetsjakt för att det är jag som person och inget annat, säger Dulee Johnson.

Dulee Johnson återvände till AIK från Maccabi Tel Aviv för snart två månader sedan. AIK är ett topplag i allsvenskan och Dulee Johnsons sportsliga comeback i klubben har varit bra. Dulee Johnson säger i intervjun att han hade tillåtelse av en vän att använda kreditkortet och att han inte hade en aning om att det var spärrat.

”Jag menar, jag tjänar bra...”

– Jag förstår att det kan verka dumt men det är så vi alltid gjort i min kompiskrets. Om någon lägger ut ser vi alltid till att betala tillbaka till varandra. Jag menar, jag tjänar bra, varför skulle jag lura till mig en nota på 400 kronor?

När polisen kom förklarade Dulee hur det låg till. Vännen har även bekräftat hans version. Men en polisanmälan om misstänkt bedrägeri upprättades. Dulee Johnson är mycket kritisk till medias bevakning av honom sedan han återvände till AIK.

Överväger bojkotter

– Jag måste ta tillfället i akt och säga att nu räcker det. De skriver om något de inte borde skriva om och gör det utan fakta. Det är sorgligt. Jag måste få vara en vanlig person, trots det som hänt tidigare. Jag kom tillbaka till Sverige för att jag ville spela fotboll för AIK och försöka vinna titlar. Inget annat, säger Dulee Johnson som också säger att han funderar på att bojkotta såväl Aftonbladet som Expressen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll

AIK

Allsvenskan i fotboll