Kim Christensen kan stängas av

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-24

Har anmälts till disciplin- nämnden av förbundets granskningsgrupp

Kim Christensen kan stängas av mitt i brinnande guldstrid.

Förbundets granskningsgrupp har tittat igenom målvaktens "stolpkupp" och beslutat att anmäla dansken till disciplinnämnden.

– Jag kommer skicka in en anmälan i dag, säger granskningsgruppens ordförande Dag Wikman till Sportbladet.

Följ ämnen
IFK Göteborg
Tog stolpen i egna händer Strax före avspark på Behrn Arena arrangerade Kim Christensen om stolparna. Fusk enligt domare Johannesson – och förbundets granskningsgrupp.

Det var i matchen mellan Örebro och IFK Göteborg i går kväll som Kim Christensen tryckte ihop stolparna så att målet blev mindre.

Domare Stefan Johannesson missade tilltaget när det utfördes, och när han upptäckte det 20 minuter senare flyttades stolparna tillbaka samtidigt som det var för sent att agera mot någon spelare eftersom han inte var säker på vem som stod bakom handlingen.

Men både tv-bilder och Kim Christensen själv bekräftade att dansken var den skyldige.

Nu anmäls han till disciplinnämnden av förbundets granskningsgrupp.

Kommer behandlas snarast

– Vi anser att det här fallet är intressant. Hade domaren sett "fusket", om jag får kalla det så, hade han gett ett straff direkt. Men vi bedömer det som att han inte hade möjlighet att se vem som stod bakom det och därför skickar vi in en anmälan, säger granskningsgruppens ordförande Dag Wikman.

Han har själv suttit med i tävlingsutskottet och tror att disciplinnämnden kommer behandla ärendet snarast.

– Vid den här tiden på året har de sammanträden varje vecka, med tanke på att vi är i slutet av serien och guldet snart ska delas ut, säger Wikman.

”Det här är helt unikt”

Med tanke på den udda förseelsen är det svårt att på förhand spekulera i ett eventuellt straff, men vid fällande domar mot spelare i efterhand har ofta avstängning varit aktuellt.

Khenneth Tallinger, ordförande i förbundets disciplinnämnd, överraskas dock av ärendet när Sportbladet når honom.

– Vad är det du säger? Jag har aldrig hört talas om något liknande, det här är helt unikt. Men jag måste sätta mig ner och se rapporten innan jag kan uttala mig, säger han.

Följ ämnen i artikeln