Återvänder till Elfsborg efter Ingessons vädjan

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Före guldtränaren gör comeback

Klas Ingesson utsåg Magnus Haglund till sin efterträdare innan han avled i cancer.

Nu är 41-åringen klar för en comeback i Elfsborg.

– Jag är glad och stolt, säger Haglund.

2006 ledde Magnus Haglund Elfsborg till klubbens första SM-guld på 45 år tillsammans med Petter Wettergren. Nu återförenas duon i Borås-klubben.

Haglund, som lämnade norska Lillestörm i mitten av oktober, presenterades som ny huvudtränare i dag på en presskonferens.

Utsåg sin efterträdare

Efter Klas Ingessons tragiska bortgång förrförra veckan kunder Sportbladet rapportera att 94-hjälten var med och utsåg sin efterträdare. Efter att Ingesson fick veta att han hade kort tid kvar att leva ringde han upp Haglund och diskuterade tränarfrågan.

– Jag har haft kontakt med Klas och blev uppmanad att ta jobbet. Innerst inne hade man önskat att det här inte skulle bli aktuellt, att Klas skulle kunna fortsätta, så är det. Men nu när det blev som det blev så är jag glad och stolt över att få möjligheten, säger Haglund.

Gjorde Elfsborg till ett topplag

Haglunds förra sejour i Elfsborg varade i åtta säsonger och han lyckades då förvandla de gulsvarta till ett etablerat topplag i Allsvenskan.

Under den här sejouren kommer han att jobba med Janne Mian och Peter Wettergren, som blir kvar i klubben som assisterande.

– Det har varit en jobbig tid för IF Elfsborg de sista veckorna. Men i dag är en bra dag, och det känns fantastiskt bra och roligt att Magnus Haglund har tackat ja till att komma hem till Borås, säger ordföranden Bosse Johansson.

Haglund har skrivit ett fyraårskontrakt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM