Kravet: Samma lön som James

Uppdaterad 2015-03-24 | Publicerad 2015-03-23

Pappan anklagas för att förstöra sonens karriär

Tom Ince i Crystal Palace-tröjan i fjol.

England oroas över att Tom Inces pappa Paul håller på att kasta bort sonens talang sedan 23-åringen nobbat landets U21-landslag.

Nu påstår förre Premier League-spelaren Tony Cascarino att Paul också stoppade en övergång till Monaco med kravet att Tom skulle ha samma lön som Real Madrid-stjärnan James Rodriguez.

James Rodriguez.

För ett år sedan var Tom Ince en av Englands hetaste talanger. Kontraktet med Blackpool skulle löpa ut sommaren 2014 och Ince jagades av såväl Inter och Monaco som ett koppel av klubbar i Premier League.

”Jag blev förvånad”

Valet föll till sist på Hull City men där har det inte blivit någon succé. 23-åringen har sedan han skrev på i juli 2014 varit utlånad till såväl Nottingham Forest som Derby County. Men nu skapar Ince rubriker igen.

Yttern nobbade i dagarna spel i Englands U21-landslag, som ska spela EM till sommaren, efter att ha fått rådet från sin pappa Paul att fokusera fullt ut på klubbkarriären där en ny flytt med största sannolikhet väntar till sommaren.

– Jag har påtalat för både Tom och Paul att de måste vara medvetna om konsekvenserna av det här beslutet och hur det kanske uppfattas utifrån. Jag tror också att de förstår det. Jag hade en diskussion med Tom och hans pappa förra veckan och budskapet från båda var precis samma sak. Jag måste erkänna att jag blev förvånad. Det är inget vi vetat om tidigare men det är Tom själv som måste motivera beslutet, säger U21-landslagets förbundskapten Gareth Southgate.

”Borde växa upp”

Southgate bekräftar samtidigt att Ince nu inte kommer få någon möjlighet att ta tillbaka sin landslagsplats innan sommarens EM-slutspel. Det har skapat en våg av kritik mot pappa Pauls råd.

Paul Ince gjorde själv 53 landskamper för England men anklagas nu för att förstöra sin sons karriär. Enligt förre Premier League-spelaren Tony Cascarino så var det också Paul som stoppade sonens övergång till Monaco. Motiveringen var att hans son var lika bra som Real Madrids James Rodriguez och borde få lika hög lön som stjärnan hade i Monaco innan hans övergång till den spanska jätten.

– Han borde växa upp och ta sina egna beslut nu, säger Cascarino till The Times.