Rieks imponerade i Blåvitt-debuten

FOTBOLL

”Jag vet inte vad alla spelarna heter”

ÅTVIDABERG. Krysset mot Åtvidaberg kan ha krossat IFK Göteborgs medaljdrömmar.

Men nyförvärvet Sören Rieks var överraskande bra – med tanke på förutsättningarna.

– Jag vet inte vad alla spelarna heter, säger han.

Foto: Sören Rieks träffade ribban i debuten för IFK Göteborg.

Joel Allansson fick den otacksamma uppgiften att ersätta Sam Larsson, som flyttar till Heerenveen, på IFK Göteborgs vänsterkant mot Åtvidaberg.

Allansson hade ingen bra kväll, men det var han inte ensam om i Blåvitt som blev rejält utspelade av Åtvidaberg i den första halvleken. 1-0 var siffror i underkant då.

I den andra kom IFK Göteborg tillbaka – rejält.

Gustav Engvall gjorde mål för andra matchen i rad, men anstormningen från gästerna kom sedan av sig, för att få ny fart när ett nyförvärv kom in på planen.

Träffade ribban

Sören Rieks, värvad från holländska NEC, satte rejäl speed på Blåvitts vänsterkant när han kom in i 67:e minuten i stället för Allansson.

Dansken svarade för flera bra aktioner och var nära att bli matchvinnare i 81:a minuten. Men 27-åringens volleyskott tog i överkanten av Henrik Gustavssons ribba.

– Jag hoppades verkligen att den skulle gå in, det var lite synd. Men jag fick visa att jag kan med inlägg och skott också, säger Rieks.

Vad tycker du om ditt inhopp?

– Det var okej. Min form är inte hundraprocentig än.

Hur mycket har du hunnit träna med IFK Göteborg?

– Med laget? Ingenting. Jag tränade för mig själv med fystränaren i går (tisdag).

”Kommer visa mer”

Vet du vad alla spelarna heter?

– Haha…nej, inte hundraprocentigt. Jag mötte dem i går för första gången så jag har precis lärt mig att känna igen dem. Jag kan de flesta, men inte alla.

Du hade ett missförstånd med Augustinsson. Du ville hålla i bollen, han sprang i djupet.

– Det är sånt som händer när man inte känner varandra. Jag vill ha bollen mycket, hålla i. Men jag gillar också ett mer direkt spel, säger Rieks.

Hur långt är du från matchformen?

– Jag har inte spelat 90 minuter i någon match efter sommaren. Jag hoppas jag kan spela mer mot Brommapojkarna på söndag. Så fort jag orkar mer så kommer jag visa mer.

ARTIKELN HANDLAR OM