Blåvitt utslagna ur Europa League

FOTBOLL

Sveriges mörka kväll i Europa – 1-9 i målskillnad

Foto: Alla fyra svensklag förlorade på torsdagen - samtliga är utslagna förutom Elfsborg.

IFK Göteborg kom till portugisiska Rio Ave med 1-0 i underläge.

Returen blev sedan mållös – Blåvitt gör därmed både AIK och Brommapojkarna sällskap i gruppen av svenska klubbar som slås ut ur Europa League i kväll.

– Det är bara bittert nu, säger Mattias Bjärsmyr.

Torsdagen den 7 augusti blev en tung kväll för svensk klubblagsfotboll ute i Europa.

AIK föll med 3-0 hemma mot FC Astana, Brommapojkarna förlorade med 4-0 borta mot Torino, Elfsborg föll med 2-1 borta mot isländska Hafnarfjördur och IFK Göteborg lyckades inte slå hål på portugisiska Rio Ave.

Blåvitt utslagna

Efter ett tveksamt domslut som diskuterades vilt efter första mötet mellan IFK Göteborg och Rio Ave landade Blåvitt i Portugal med ett 1-0-underläge – fast beslutna att ändå vända och ta sig vidare.

Men vändningen uteblev. Returmatchen blev mållös och innehöll knappt några målchanser alls.

– Chanserna innan matchen kändes goda, men med facit i hand så kommer vi egentligen inte till några farligheter alls. Nej, det är inte bra, säger Mattias Bjärsmyr till Sportbladet efter matchen.

0-0-resultatet innebär därmed att Rio Ave tar playoff-platsen i Europa League efter totalt 1-0 mot Blåvitt.

”Bara bittert”

IFK Göteborg gör därmed AIK och Brommapojkarna sällskap i gruppen av svenska klubblag som slås ut ur Europa League i kväll.

– Det är bittert nu. Bara bittert. De bollarna vi slog in nådde inte fram och sådana saker, vi brister helt enkelt i kvalitet där. Vi hade kunnat förlora det här matchen ändå, men jag tycker inte att vi kommer till de lägena som vi borde. Då är man besviken, säger Mattias Bjärsmyr.

Matchen blir IFK Göteborgs femte mållösa.

Många supportrar skriver och kräver Mikael Stahres avgång, hur ser du på det?

– Det hjälper liksom inte, först och främst måste vi spelare ta vårt ansvar. Vi måste löpa i djupled för att komma till målchanser och blabla. Det brukar låta så här när man inte får med sig resultaten.

Klockan 13.00 i morgon fredag lottas playoff-matcherna.

ARTIKELN HANDLAR OM