”Lucas själviskhet gör Zlatan upprörd”

FOTBOLL

Franske VM-hjälten förklarar svenskens stolpmiss

1 av 6 | Foto: AFP

En fristående Zlatan Ibrahimovic väntade på en frispelning och öppet mål mot Reims.

Men Lucas valde att dribbla och passen kom aldrig.

– Det är inte första gången Lucas gör något sådär korkat, dundrar Frank Leboeuf.

Foto: TT
Lucas Moura.

Under sin aktiva karriär gjorde han över 200 matcher i Premier League för Chelsea och lade beslag på både VM- och EM-guld. Nuförtiden är Frank Leboeuf fotbollsexpert i Frankrike och håller inte igen med sina åsikter.

Förra veckan menade han att Zlatan Ibrahimovic – inte Thiago Silva – var den verkliga kaptenen i PSG. Något som fick tränare Laurent Blanc att ilskna till.

Denna vecka är det brasilianske PSG-stjärnan Lucas Moura, 21, som får sig en salva efter 2-2-matchen mot Reims i fredags.

”Måste ge den till Zlatan”

Det var vid PSG-ledning 1-0 som Lucas och Zlatan var ensamma med målvakten, men Lucas sölade bort en dribbling i stället för att spela fram svensken till öppet mål.

– När PSG leder med 1-0 och Lucas tar sig fram mot mål måste han ge den bollen till Ibrahimovic som är helt fri. Men han försökte dribbla och tappar bollen, säger Leboeuf enligt Le10Sport.

Två minuter senare sköt Zlatan i stolpen när han hade öppet mål och skyllde hjärnsläppet på ”den situationen med Lucas” lite tidigare.

Efterlyser utveckling

Leboeuf håller med svensken:

– Konsekvensen av Lucas uppenbara själviskhet blir att Zlatan blir upprörd och skjuter i stolpen när han får bollen ett par minuter senare.

Lucas kom till PSG sommaren 2012 direkt från brasilianska klubblaget Sao Paulo för den hisnande prislappen 400 miljoner kronor men trots glimtar av briljans har det riktiga genomslaget uteblivit. I Brasiliens VM-trupp saknades han.

– Efter att ha undkommit det brasilianska landslagets fiasko i VM har han chansen att studsa tillbaka den här säsongen. Men vad har han lärt sig? Kommer han att växa någon gång? Det är inte första gången han gör något sådär korkat.

Härnäst för PSG väntar ligamöte hemma mot Bastia på lördag.

ARTIKELN HANDLAR OM