Nätade för Blåvitt: Var många känslor

FOTBOLL

Kross när Blåvitt gick till kvartsfinal i cupen: ”Vi kommer att bli mycket bättre”

Foto: Sebastian Eriksson firade sitt mål med fansen - och Lasse Vibe firade 4-0 med sina söner på läktaren.

GÖTEBORG. Sebastian Eriksson från start. Lasse Vibe gjorde mål. Och IFK Göteborg körde över Ljungskile (5-0).

Men Blåvitt-spelarna var inte nöjda.

– Min egen insats var väl sådär, förutom mina två mål, säger Vibe.

IFK Göteborg svarade upp mot toppkonkurrenten Malmö FF:s utmaning. 4-0 i lördags för MFF mot Jönköping Södra, Blåvitt gjorde fem mål på Ljungskile, men det kunde ha varit närmare det dubbla.

– Vi kör över dem till slut, så vi är ett starkt lag. Det är många nya spelare men jag tycker att vi hittar varandra bra redan nu. Men vi kommer att bli mycket bättre, säger Sebastian Eriksson.

Mittfältaren gjorde sin första match från start på nio månader efter sin andra korsbandsskada. Och skruvade in frisparken som betydde 1-0.

Firade med fansen

Direkt efter målet sprang han fram mot fansen på ståplatsläktaren och jublade med dem i något kaosaktigt tillstånd.

– Det var många känslor på en gång där. Det var en lättnad, oerhört skönt att vara tillbaka. Fotboll är det jag alltid vill syssla med, och när du då inte får göra det på nio månader… Men nu behöver jag fler matcher för att komma igång. Det var nervöst och stumt i början och det tar tid att komma tillbaka. Jag saknar tempo, och jag behöver hitta rätt i både passningar och situationer. Det saknas fortfarande mycket för mig.

Tom Pettersson stötte in en retur till 2-0 innan Lasse Vibe via två kvicka mål definitivt avgjorde matchen. Skytteligavinnaren hade chanser till ytterligare tre-fyra mål i den andra halvleken.

Klart för kvartsfinal

– Gör jag mål kan jag någonstans tycka att det är bra. Men i dag tycker jag min insats var sådär, förutom de två målen. Jag slarvade en del, framför allt i första halvlek.

Du har höga krav på dig själv?

– Jo, men jag vill hela tiden bli bättre. Jag har försökt få igång spelet på konstgräs, och när det då inte funkar som i den första halvleken så känns det sådär. Men det var jätteskönt att den andra halvleken var så mycket bättre.

Tack vare segern är IFK Göteborg klart för kvartsfinal.

Kvartsfinalerna lottas måndag 12.00 i SVT Play.