Bytte om för att fira – då skadade han sig

FOTBOLL

Mourinho: Tejpade inte fast benskydden

Det finns onödiga skador – och så finns det onödiga skador.

Nemanja Matic var avstängd i Ligacup-finalen mot Tottenham men bytte ändå om efter matchen för att kunna fira med lagkamraterna på planen.

Det slutade med att 26-åringen skadade sig efter att ha glömt att tejpa fast benskydden.

Efter onsdagens 1-0-seger mot West Ham avslöjade José Mourinho den dråpliga olyckan under segerfirandet den gångna helgen på Wembleys gräsmatta. Nemanja Matic, som var avstängd i finalen, bytte efter matchen ändå om till matchkläder för att fira med lagkamraterna.

”Hade inte kunnat spela”

Spelarna greppade sedan varandras händer och sprang mot Chelsea-klacken för att glidandes på gräset fira triumfen. Men som defensiv innermittfältare är Nemanja Matic inte så rutinerad när det kommer till målgester.

26-åringen fastnade med benen i gräset och reste sig sedan med smärtor.

– Matic skadade sig när vi firade cup-segern. Det är ingen allvarlig skada men om han inte hade varit avstängd i dag så hade han ändå inte kunnat spela, sa managern José Mourinho efter onsdagens seger mot West Ham enligt Sky Sports.

”Han stukade sin fot”

Portugisen säger att det var materialet som blev Matics fall men räknar ändå med att ha mittfältaren i spel igen till nästa veckas Champions League-retur mot Paris Saint-Germain.

– Han stukade sin fot. På planen. Han satte på sig benskydd men tejpade inte fast dem. Men han kommer spela mot Paris. På lördag-söndag är han tillbaka i träning.

ARTIKELN HANDLAR OM