Liverpool FC

Safari: "Då skrattade jag, var jätteroligt"

Av: 

Jonathan Berntsson

FOTBOLL

Liverpool ville byta tröjor - men inte med svensken

Liverpool åkte ur Champions League och skulden för det fick Behrang Safari.

Efteråt fick inte svensken vara med och byta tröja.

– Jag hörde en röst som sa "the players would like to change their shirts, but not with number 19". Då skrattade jag, säger Safari till Viasat Fotboll.

Sista gruppspelsmatchen och Liverpool var tvingat att ta tre poäng hemma mot Basel för att ta sig vidare från Champions Leagues gruppspel.

Då tog schweizarna ledningen och sedan tvingades engelsmännen spela med en man mindre. Lazar Markovic satte fingret i ögat på Behrang Safari, 30-åringen föll till marken och domaren visade det röda kortet.

Liverpool-spelarna rasade och menade att Safari filmade, något han slog tillbaka mot.

"Gjorde fruktansvärt ont"

Basel snodde platsen i åttondelsfinalen och inför första mötet mot Porto i kväll berättar Behrang Safari om situationen i en intervju med Viasat Fotboll.

– Jag får hans finger och det var oturligt nog i ögat. Det gör fruktansvärt nog och jag går ner. Jag känner "fan, andas ut nu och lugna ner allting, ligg kvar och ta det lugnt". Vi leder med 1–0 borta och det var lite taktiskt, säger Safari.

– Jag märker att det står en massa spelare runt om mig som är förbannade. Jag märker ingenting, det tar mig tio minuter – tio minuter – innan jag förstår att han får rött kort.

Sterling avböjde tröjbyte

Direkt efter slutsignal ville Behrang Safari byta tröja med Liverpool-stjärnan Raheem Sterling, som tackade nej.

Anledningen fick Safari reda senare, nere i katakomberna.

– Våra spelare ville byta tröjor efteråt i omklädningsrummet, då hör jag en röst. Jag vet inte vem det är, men det är någon från deras sida som säger: "the players would like to change their shirts, but not with number 19". Då skrattade jag. Jag tyckte det var jätteroligt.

Matchen mellan Basel och Porto börjar 20.45 och sänds i Viasat Fotboll. Kvällens andra åttondel spelas mellan Schalke 04 och Real Madrid.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Liverpool FC

Champions League fotboll (herrar)

Behrang Safari

FC Basel 1893