Torres hjälte efter straffdramatiken

FOTBOLL

Leverkusen ute efter straffar

Foto: Torres satte Atleticos sista straff.

Atlético Madrid var illa ute mot Bayer Leverkusen.

Men Fernando Torres sköt fjolårsfinalisten vidare efter ett straffdrama.

– Det är oförglömligt, säger spanjoren.

Atlético Madrid förlorade den första åttondelsfinalen i Champions League borta mot Bayer Leverkusen med 1-0. Laget var därmed piskat att göra mål på Estadio Vicente Calderón.

Men Atlético fick ingen kanonstart. Efter 20 minuter tvingades målvakten Miguel Ángel Moyà kliva av efter att han skadat sig i en situation när han skulle plocka upp bollen. Jan Oblak fick ersätta och han skulle spela en av huvudrollerna senare.

Sex minuter efter bytet spräckte Atlético nollan. Mario Suaréz fick målet efter att hans skott styrts via Ömer Toprak och in i mål.

– Jag tycker att han ska hålla sig undan där. Det är lätt att säga att det är otur när den tar på en försvarare, men jag tycker att det är ett grovt felbeslut, sa Sportbladets Erik Niva i Visats Studio om situationen.

Kiessling syndabock

Några fler mål blev det aldrig under ordinarie tid och matchen gick till förlängning. Inte heller där lyckades något av lagen avgöra och straffar väntade.

Raùl Garcia inledde med att bränna Atléticos första straff över ribban. Men inbytte Oblak räddade Hakan Çalhanoğlu dåligt slagna straff.

Inför den sista straffomgången var ställningen 2-2. Fernando Torres satte Atléticos sista straff och satte press på Leverkusen. Stefan Kiessling sköt högt över och kunde inte hålla tårarna tillbaka när Atléticospelarna jublade över avancemanget.

– Jag ville verkligen uppleva kvällarna som den här på Calderón. Min senaste match i Champions här var när jag var elva eller tolv. Publiken hejade till slutet, det är världens bästa fans. Det är oförglömligt. Att spela Champions kvällarna som den här är en gåva, det är större än allt, säger Torres enligt Goal.