GIF Sundsvall

”Tackar för bästa säsongen någonsin”

Av: 

Lukas Sahlin

Sara Bratell

FOTBOLL

Pa Dibba om sitt succéår

Sundsvall/Stockholm. För åtta år sedan spelade han i division 7.

Nu har Pa Dibba tagit sitt Gif Sundsvall till allsvenskan – och blivit stor publikfavorit på köpet.

– När jag kom till klubben ville jag att folk skulle ropa mitt namn... Nu gör de det, det är fantastiskt, säger anfallaren.

Efter ett lyckat provspel värvades Pa Dibba, 27, av Gif Sundsvall från divison 3-klubben Brandbergen, inför slutspurten av superettan 2011.

Den dåvarande 23-åringen gjorde snabbt intryck, och tre år senare är han en av anledningarna till varför ”Giffarna” är tillbaka i allsvenskan. När Sportbladet träffar anfallaren efter avgörandet mot Landskrona kan han knappt hålla känslorna tillbaka.

– Nu kommer jag att dansa alltså...

”Är barnen man spelar för”

Pa Dibba har spelat 27 av 30 matcher det här säsongen, noterats för tolv mål och fyra assist och gjort sig känd för att spela kreativt. På köpet har han blivit en av publikens absoluta favoriter på planen.

– När jag kom till klubben ville jag att folk skulle ropa mitt namn. Nu gör de det. Det är fantastiskt. Allt stöd jag får från fans och barnen... Det är barnen man spelar för, man vill vara en förebild för dem, säger han.

Tackar tränaren

Pa Dibba har tränat mycket på egen hand med Joel Cedergren, som är huvudtränare tillsammans med Roger Franzén. Han menar att just den träningen har gjort stor skillnad.

– Jag tackar Joel för min bästa säsong någonsin. All individuell träning han har haft med mig. Jag är jävligt tacksam, och jag vet att det finns mer att hämta, säger Pa Dibba.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

GIF Sundsvall

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

GIF Sundsvall

Allsvenskan i fotboll

Pa Dibba