AIK förnedrat av Falkenberg

avSara Bratell

Guldkandidaten kollapsade i slutminuterna

AIK blev förnedrat i den stekande hettan på Falkenbergs IP.

Efter att Henok Goitom varit nära att kvittera flera gånger satte Falkenberg två snabba mål i slutminuterna och vann till slut matchen med hela 4-1.

– Jag är så oerhört glad och stolt över grabbarna, säger tränaren Henrik Larsson.

Foto: Henrik Larsson.

Tabelltvåan AIK gjorde stora förändringar i startelvan inför matchen mot Falkenberg. Förutom Robin Quasion (nu i Palermo), Eero Markkanen, Nabil Bahoui och lagkaptenen Nisse Johansson saknades även Alexander Milosevic, som utgick redan under uppvärmningen på grund av en spökande ljumskskada. AIK startade i stället med Martin Lorentzson, Per Karlsson, Noah Sonko Sundberg och Ebenezer Ofori på backen.

Succédebut av Ingelsten

Patrik Ingelsten, 32, lånades ut från Mjällby till Falkenberg tidigare i veckan. Henrik Larsson valde att starta den tidigare allsvenska skyttekungen och redan den 24:e minuten var det dags för Ingelsten. På en hörna var han framme i mitten och tryckte piggt in matchens första mål. Efteråt hyllades han av ”Henke”.

– I dag kommer han in och får göra första målet. Att göra mål för en målskytt är det absolut viktigaste som finns. Han har en enorm kvalitet och läser spelet otroligt bra. Han låg rätt hela matchen, säger han till C More.

”Så oerhört glad och stolt”

AIK:s Sonko Sundberg stod sedan för kvitteringen, hans första allsvenska mål, som han språngnickade in på ett inlägg från Henok Goitom i den 53:e minuten.

Därefter fyllde Falkenberg på med mål av Stefan Rodevåg, ett riktigt klassmål av Johannes Vall och till sist mål av Gustaf Nilsson på tilläggstid. Slutresultatet skrevs till 4-1 och Larsson var lyrisk efter matchen.

– Jag är så oerhört glad och stolt över grabbarna. De är så kloka, det är underbart att se hur de spelar. AIK är ett av serien absolut bästa lag och som har varit i bästa form. På förhand hade jag sagt kryss, men vi gör det väldigt bra i dag. Äntligen har vi lite flyt, säger han.

Hyllas av Alm

AIK:s tränare Andreas Alm hyllade Falkenberg efter matchen – och är säker på att AIK kommer att få möta dem nästa säsong.

– När de gör 2-1 lyfter de sig. Där gör de det riktigt bra, riktigt bra. Man är alltid besviken efter en förlust, men Falkenberg var bättre än oss. Det här är ett lag som kommer att spela i allsvenskan nästa år också, säger han.

Alm hänger däremot inte läpp i onödan.

– Jag har förlorat många matcher genom åren. Det är inte så svårt att borsta bort det här utan det är bara att se fram emot nästa match, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM