Tröstad av Zlatan efter jättebjudning

FOTBOLL

”Det är ingen som jublar”

1 av 8

PARIS/STOCKHOLM. Stéphane Ruffier bjöd Paris Saint-Germain på ledningsmålet med en osannolikt praktfull tavla.

27-åringens groda var så grov att PSG-spelarna inte ens jublade och stjärnan Zlatan Ibrahimovic istället valde att trösta bortamålvakten.

Sedan avgjorde Ibrahimovic matchen på egen hand.

– Jag försökte uppmuntra honom, få upp humöret, säger Zlatan

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka efter sin bukskada och startade hemmamatchen mot Saint-Etienne. Men svensken behövde inte göra någonting för att PSG skulle ta ledningen. Det behövde inte hans lagkamrater heller.

”Tråkigaste någonsin”

Saint-Etiennes målvakt Stéphane Ruffier skulle ta emot ett hemåtspel vid vänstersidan av sin målbur med yttersidan av högerfoten. Men 27-åringen tappade kontrollen och styrde istället in bollen i eget mål.

– Jag försökte uppmuntra honom, få upp humöret. Jag vet att det inte är lätt när man gör ett sådant misstag. Jag såg att han inte mådde bra. Men hans reaktion var fifty-fifty för han visste om jag drev med honom eller om verkligen försökte trösta honom, säger Zlatan.

– Men sedan förstod han att jag var på hans sida.

Zlatan nickade in tvåan

Det var inte heller någon som varken jublade eller skrattade på planen åt målvakten. Istället joggade PSG-spelarna upp till mittcirkeln samtidigt som lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic gav Ruffier en tröstande hand.

– Det är ingen som riktigt jublar. Det är en klädsam reaktion från PSG. Man får det här målet, det inget man kan säga något om. Det är en supertavla, säger Martin Åslund.

Efter 41 minuter ordnade Zlatan sedan 2-0 med en bomb – med huvudet. 32-åringen dunkade, om det är möjligt på nick, dit Maxwells inlägg intill den första stolpen. Efter dryga timmen var det dags igen.

Ibrahimovic kom fri på djupet, rundade Ruffier och lade retsamt enkelt in sitt andra mål i matchen. Av bara farten säkrade 32-åringen, efter att Edinson Cavani dunkat dit 4-0, även ett hattrick.

ARTIKELN HANDLAR OM