Blev sågade efter segern

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-18

Wilson: ”Jag är trött på folk som bara klagar – vi är värda respekt”

Första i år Richard Jansson och Martin Smedberg-Dalence jublar ikapp efter segern mot Elfsborg i går.

LJUNGSKILE. Första förlusten i år. Då sågade Magnus Haglund – Ljungskile.

– Det är ju inte speciellt gynnsamt med sånt spel om vi ska lyckas locka fler åskådare, säger han.

Följ ämnen

0–0 mot Örebro i förra omgången. 0–1 mot Ljungskile i går. Elfsborg har oerhört svårt att ta tillvara sin chanser.

– Oerhört frustrerande med bara en poäng på de här två matcherna. Ett uns av effektivitet så hade vi haft sex poäng, säger Magnus Haglund.

”Inte gynnsamt”

Martin Smedberg-Dalence mål i slutminuten gav Elfsborgs årets första förlust. Något som de hade svårt att ta. Anders Svensson gick efter matchen och bad supportrarna om ursäkt för lagets insats.

Magnus Haglund sågade också det mesta som hade med Ljungskile att göra.

– De har en plan här som inte tillåter så mycket spel. Vi måste sätta fart på bollen själva eftersom Ljungskile hela tiden drar ner tempot. 

På vilket sätt?

– Varje gång det är en fast situation så dör ju tempot. Det tog sån tid. Det är ju inte speciellt gynnsamt för fotbollen i sig med sånt spel om vi ska lyckas locka fler åskådare till läktarna. Vill Ljungskile ha en attraktiv produkt så får de ju fundera på hur mycket tid som bollen ska vara inne på respektive utanför planen.

Det fick Ljungskiletränaren David Wilson att ilskna till.

– Jag är trött på folk som bara klagar. I dag var planen för torr, senast mot Helsingborg så var den för blöt. Men vad fan, Elfsborg vattnar sin plan inför varje match för att den ska passa dem. Vi är värda lite respekt.

– Vi har fått kritik för vårt spel, och grabbarna har tagit den till sig. Men en del artiklar och krönikor har varit helt pinsamma. I dag gör vi en väldigt bra match och vinner mot det lag som vann SM-guld för två år sen. Då förtjänar vi respekt, säger Wilson.

Följ ämnen i artikeln