Kalmars nya superbrasse

FOTBOLL

Aris ersättare på väg att skriva på: ”Har inte lärt mig uttala lagets namn”

Vad får Kalmarfansen i julklapp? Brassar så klart!

Årets sydamerikanska nyförvärv verkar bli Daniel Sobralense, 24, och Marcel Sacramento, 20.

– Jag åker till Sverige tidigt på året för en medicinsk undersökning, säger Daniel till brasilianska Lancenet.

Foto: Julklapp Kalmars fans får en glad överraskning så här på julafton. En ny brasse, vid namn Daniel Sobralense, är på väg till klubben.

Kalmars tränare Nanne Bergstrand har varit på scoutresa i Brasilen igen och den har gett utdelning.

I början av året kommer 24-årige mittfältaren Daniel Sobralense till Kalmar för att genomgå en läkarundersökning och skriva under ett treårskontrakt.

– Mycket talar väl för att Daniel åker till Kalmar, men jag vill inte säga för mycket. Jag vet bara att Nanne vill ha honom, säger OML-agenten Lars Lindell till Barometern.

Ari gick för 41 milj

Daniel tillhör Fortaleza i den brasilianska andraligan, samma klubb som Ari da Silva köptes från. Under 2007 har han en tid varit utlånad till Nautica i högstaligan.

– Jag ska till Sverige för att spela. Men jag har inte lärt mig att uttala lagets namn, säger Daniel Sobralense till Diário do Nordeste.

När Kalmar hämtade Ari från Fortaleza köpte klubben halva spelaren och agentbolaget OML den andra halvan. De delade sedan på de 41 miljoner brassen kostade AZ Alkmaar i somras.

Samma upplägg kommer att användas för att köpa loss Daniel.

Kan behålla Santin

Den andra brassen kan bli den 20-årige anfallaren Marcel Sacramento, som uppges förhandla med Kalmar FF. Brassetrion blir komplett genom Cesar Santin, som Kalmar räknar med att få behålla.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kalmar FF