Money ska lösa krisen i Newcastle

Av: Marcus Leifby

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag har blivit tillfrågad om att hjälpa till”

Då i AIK  Richard Money fick lämna AIK under stormiga former i början av 2004. Nu ska han försöka ta Newcastle ur krisen.
Foto: ANDERS CARLSSON
Då i AIK  Richard Money fick lämna AIK under stormiga former i början av 2004. Nu ska han försöka ta Newcastle ur krisen.

Han slängdes ut från AIK.

Nu ska Sverige-bekantingen Richard Money försöka ta Newcastle ur krisen.

Det har stormat ordentligt i Newcastle de senaste veckorna och för en dryg vecka sedan avgick tränaren och Newcastle-legendaren Kevin Keegan som manager för klubben efter ett storbråk med ledningen.

”Inte i någon lätt position”

Nu testar klubben en nykomponerad tränarduo där Chris Hughton tar över huvudansvaret för klubben och där Richard Money – tidigare i AIK och numera ansvarig för Newcastles akademi – får en roll som assisterande.

– Jag har blivit tillfrågad att hjälpa Chris, han är inte i någon lätt position just nu och jag ska göra precis allt han ber mig om, säger Money till Sky Sports.

Money tränade AIK under 2003 och 2004 och lämnade klubben under dramatiska former i början av den allsvenska säsongen 2004.

En seger på fyra matcher

Tidigare i somras placerade smått absurda rykten Money i krislaget Norrköping men nu får han alltså betydligt häftigare uppgifter – att rädda säsongen för ett av Premier Leagues största lag.

Newcastle ligger femma från slutet och har bara vunnit en av de fyra inledande matcherna, senast blev det förlust hemma mot nykomlingen Hull.

– Jag tror inte någon är orolig för framtiden. Vi måste fokusera allt på lördagens match, säger Money.

Newcastle möter West Ham borta på lördag.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN