Fansens favorit Seb Larsson ratas – igen

avEmil K Lagnelius, Michael Wagner

Mikael Nilsson och doldisen Oscar Wendt spelar yttermittfältare

TIRANA. 95 procent av läsarna ville se Sebastian Larsson i startelvan.

Men Lars Lagerbäck ratar 23-åringen – igen.

Mikael Nilsson och Oscar Wendt tar hand om yttermittfältsplatserna i 3-5-2-uppställningen.

Efter en lyckad debut i landslaget, borta mot Turkiet, i början av året och en mycket stark vår i Birmingham i Premier League tippades Sebastian Larsson bli en av de svenska spelarna som kunde överraska i EM.

Men där blev det bara tolv minuters speltid – trots att konkurrenten Christian Wilhelmsson skadade sig i första matchen.

”Besviken”

När det inte heller blev något inhopp i träningslandskampen mot Frankrike för två veckor sedan blev många förvånade.

– Det är klart jag blev besviken. Men det var då och nu är det nya matcher. Mina mål har inte förändrats, sa Sebastian Larsson till Sportbladet i gårdagens tidning.

Tolv gånger har Sebastian Larsson, 23, varit med i landslagstruppen. Och väldigt många tycker att det är dags att låta honom debutera i en tävlingsmatch.

Av 11 000 som röstade på sportbladet.se ville hela 95 procent se Larsson i startelvan mot Albanien.

”Man biter ihop”

Men i dag på eftermiddagen kom beskedet: Ingen Sebastian Larsson i startelvan. Mikael Nilsson spelar högerytter och doldisen Oscar Wendt vänsterytter i 3-5-2-uppställningen. Larsson får alltså åter stå åt sidan, trots att både Johan Elmander och Christian Wilhelmsson är skadade.

I gårdagens Sportbladet svarade Larsson på hur han mentalt tacklar att inte få spela:

– Man biter ihop och kör vidare. Det är inte så mycket att göra. Varje gång jag kommer till landslaget vill jag spela. När jag inte fått det så blir man besviken. Då gäller det att ta den besvikelsen på rätt sätt. Jag tror på mig själv. Det gäller att bibehålla den tron och bara köra på helt enkelt.

ARTIKELN HANDLAR OM