Fotboll

”Jag är lycklig”

FOTBOLL

Landslagsstjärnan Victoria Svensson tvåmålsskytt – och nybliven förälder

Djurgårdens Victoria Svensson (till höger) i duell med Umeås Marta. Matchen slutade 2–2.
Djurgårdens Victoria Svensson (till höger) i duell med Umeås Marta. Matchen slutade 2–2.

Livet leker för landslagsstjärnan Victoria Svensson, 31, just nu.

Två mål mot Umeå – och nybliven förälder till en dotter.

– Jag är lycklig, säger hon till sportbladet.se.

Djurgårdens Victoria ”Vickan” Svensson kunde dock ha varit ännu gladare om det inte vore för Umeås Madeleine Edlund. Med bara tre minuter kvar av mötet på Stockholms stadion skarvade Edlund in Johanna Rasmussens inlägg i mål och snuvade Djurgården på segern.

– Vi slarvade lite och fick inte bort bollen vid en inläggssituation, där vi borde ha rensat längre. I stället kom ett nytt inlägg och där är Edlund farlig, säger Victoria Svensson efter 2–2-matchen.

”Orättvist dömd straff”

Djurgårdens landslagsstjärna satte 1–0 på frispark i nionde minuten. Och efter att Lisa Dahlkvist kvitterat på en tveksamt dömd straff nickade Svensson in 2–1 på Linda Sällströms magnifika inlägg.

– Det känns surt att inte vinna, nästan som en förlust. Jag har sett en repris på straffsituationen och den känns orättvist dömd, säger Svensson som trots allt tyckte att oavgjort var ett rättvist resultat.

Djurgården har haft en tung start på säsongen, men två raka enpoängare mot topplagen Malmö och Umeå visar att laget är på gång. För tvåmålsskytten Victoria Svensson, som tidigare haft skadebekymmer, är formen stigande – och utanför fotbollsplanen leker livet.

”Vi gifte oss i våras”

Victoria Svensson och hennes sambo sedan tio år tillbaka har blivit föräldrar till en dotter.

– Jag och min sambo fick vårt första barn i förra veckan. Vi gifte oss i våras, tio år efter att vi träffades. För några år sedan flyttade vi till radhus i Stockholmsområdet. Nu har vi fått lyckan att bli föräldrar till en liten tjej, säger Svensson till Djurgården damfotbolls hemsida.

På frågan hur hon kommer att summera säsongen efteråt svarar hon:

– Fotbollsmässigt kommer jag nog vara tillfreds. Både med min egen insats och mina lagkamraters. Jag hoppas också få ställa in ett OS-guld i prisskåpet. Men inget kommer slå det som händer vid sidan om fotbollen.

Förutom Victoria Svensson har det svenska landslaget även fått klara sig utan Umeås Hanna Ljungberg under vårens landskamper. Nu är hon också på väg tillbaka även om hon inte kunde vara med mot Djurgården. Men hon berättar att hon hoppas kunna göra ett inhopp i någon av matcherna mot Kristianstad och Malmö nästa vecka.

– Det känns bra nu och det går framåt, säger Ljungberg (TT).

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!