Härlig, men dyrköpt seger för Giffarna

”Mål präglar matchen”

tavlan Här försöker Dime Jankulovski stoppa bollen, men styr istället in den i eget mål.
tavlan Här försöker Dime Jankulovski stoppa bollen, men styr istället in den i eget mål.

GIF Sundsvall tog en viktig seger med 2–0 borta mot Gais. Det blev dock en dyrköpt seger eftersom laget nu saknar en helt ordinarie backlinje till nästa match.

Det var en match som Gais kontrollerade till stora delar, men vad hjälpte det. GIF Sundsvall var på sitt mest effektiva humör och Linus Hallenius visade vägen efter bara 4.21 låg 0–1-bollen i nät bakom Dime Jankulovski i Gais-buren. Ett mål som Gais bjöd på genom dåligt målvaktsspel och försvarsspel. Hallenius fick alldeles för enkelt springa in med bollen i straffområdet

– Ari (Skulason) skriker långt inkast och han kastar ju rätt långt. Sen så vete sjutton hur jag får in den. Det fanns ingen där inne så jag försökte bara få in den. Lite turligt så smiter den in, säger han till PPV.

Tavla av Dime

Hallenius hade knappast blivit målskytt dock om det inte varit för Jankulovski. Denne styrde nämligen in bollen i eget mål.

– Han kommer ner alldeles för enkelt. Jag tror att han ska slå den snett inåt bakåt så jag blir lite överraskad när han slår den på mål med vänstern, säger Jankulovski.

Gais försökte sedan resten av halvleken att komma tillbaka in i matchen och brassen Wandersson hade ett jätteläge. Skottet gick dock rakt på Andreas Lindberg i Sundsvallsmålet. När sedan Hannes Sigurdsson nickade in 2–0 i den 29:e matchen var Gais ett knäckt lag.

GIF-kontroll i andra

I den andra halvleken kontrollerade Giffarna matchen och hade också ett par riktigt bra chanser att definitivt döda matchen - de vann till exempel avsluten på mål med 4–12 - det gjorde man inte, men orkade ändå hålla undan hela vägen in i mål. 2–0 till Giffarna som därmed skaffar sig lite mark ner till strecket.

– Mål präglar matchen och vi gör två väldigt tidigt. Det är dåligt att vi inte sätter fler chanser. Vi har tre, fyra hundraprocentiga chanser, säger Sundsvallstränaren Per Joar Hansen till PPV.

Fyra backar borta

Segern kan dock bli dyrbar. Billy Berntsson gick ut skadad. Erkan Saglik drog på sig ett gult kort och är avstängd. Sedan tidigare är ju Stefan Ålander skadad och Mikael Lustig är såld. En helt ordinarie backlinje borta.

– Vi har grabbar som kan kliva in och göra ett bra jobb så det kommer att gå bra, säger Mikael Lustig, som ju försvinner till Rosenborg nu, till PPV.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN