”Vi behöver fler idioter”

Av: David Tanentsapf

Publicerad:
Uppdaterad:

Henrik Rydström berättar Kalmars lagbygge – utan Elm och Ingelsten

Patrik Ingelsten är klar för Heerenveen och näst i raden av stjärnor som lämnat svenska mästarna Kalmar efter säsongen.

I en stor intervju berättar guldkaptenen Henrik Rydström om den knepiga familjesituationen efter Ingelstens utlandsflytt och hur klubben ska ersätta duon som tillsammans gjorde 34 allsvenska mål.

– Man måste vara dum i huvudet om man tror att det löser sig av sig självt, säger han.

Foto: Henrik Rydström.

Viktor Elm, Arthur Sorin och Patrik Rosengren har redan lämnat.

I går blev även allsvenske skyttekungen Patrik Ingelsten klar för holländska

Heerenveen och förra säsongens guldbygge ser allt tunnare ut.

– Som spelare har man blivit jäkligt oreflekterande. Så var det när Cesar gick, så var det när vi fick reda på att Viktor skulle lämna och så Patrik nu.

– I en klubb som Kalmar är det här något man måste förhålla sig till. Man får bara hoppas att Nanne tar fram nått gött ur gottepåsen. En tröst är att vi gång på gång visar att vi är väldigt flexibla. Men just nu, efter det här guldet, har man ett privilegium som Kalmarspelare. Än så länge kan man fantisera och drömma.

”Hoppas, hoppas...”

Patrik Ingelsten och Viktor Elm gjorde 34 mål ihop den här säsongen...

– Ja, det är väl ungefär lika mycket som AIK eller Djurgården gjorde på hela säsongen. Eller ja, kanske inte riktigt, men det är jävligt många.

Djurgården gjorde faktiskt bara 30...

– Va? Jamen du ser, att vi tappar Patrik och Viktor är alltså som att Djurgården skulle tappa hela sitt lag, haha.

Kan ni ersätta de här killarna?

– De två har ju verkligen träffat rätt den här säsongen. Ingen människa kunde väl tro att Ingelsten skulle göra 19 mål, eller att Viktor skulle göra 15 från mittfältet och inget på straff. Man måste vara dum i huvudet om man tror att det löser sig av sig självt. Men det är den verklighet vi lever i.

– Men vi förhandlar ju med den här Mjällby-killen (Erton Fejzullahu).

– Sen är det på gång med en brasse som är en riktig djupledsforward, men där får jag inte säga mer. Och vi ska inte glömma Abiola Dauda. Han är opolerad, men kan bli en riktig diamant. Hoppas, hoppas... Viktor blir nog svårare att ersätta med samma typ av spelare, det skulle kosta en jävla massa pengar så man får se andra vägar.

Ni har ju värvat Daryl Smylie...

– Just jävlar, honom hade jag glömt bort.

”Killen är helt galen”

Har han de kvaliteter som krävs för att axla Viktor Elms mantel?

– När vi mötte Ljungskile i höstas gjorde han till och med mål på oss. Vi hade våra duster och jag gillade hans attityd. Killen är helt galen, faktiskt. Han har ju dialekten också, på engelska alltså. Jag försökte snacka tillbaks men han läxade upp mig rejält. Sen efteråt var han jäkligt skön och vi kunde skratta åt det. Det är kanon, vi behöver fler idioter i laget.

Okej...

– Jamen, jag har ju varit ensam idiot, nu får jag lite avlastning. Blåvitt har ju ett helt gäng med galenpannor medan vi har Lasse Johansson, som blir vald till allsvenskans trevligaste. Idioter är viktigare än man tror, det handlar om att positionera sig. Sen får det inte slå över, som Ljungskile som helt slutade spela fotboll och bara körde på attityd. Men kan man kombinera det så... Sen kom Smylie till en del avslut från mitten och gjorde en del mål. Det blir viktigt nu när Viktor är borta, jag kommer ju aldrig i de lägena, haha.

Ingen kommentar

Att Patrik Ingelsten flyttar till Holland ställer till det för Henrik Rydström även utanför fotbollsplanen.

Ingelsten är tillsammans – Sophie Johansson, som har en dotter tillsammans med Rydström. Hur de ska lösa familjesituationen är oklart.

– I dagsläget har jag ingen aning hur det blir. Vi får sätta oss ner och diskutera och försöka hitta en lösning.

Känns det jobbigt?

– Alltså, det är inget jag känner att jag vill kommentera just nu, jag fick ju veta det i dag och har inte haft något att ta ställning till. Men jag är övertygad om att det kommer att bli bra.

Publicerad: