TUFFT, GEFLE

FOTBOLL

Aggressiviteten ska rädda laget kvar: ”Bästa matchen”

Foto: VISAR VÄGEN Mathias Woxlin (till vänster) blev tvåmålsskytt mot Helsingborg, och bidrog i allra högsta grad till Gefles andra raka hemmaseger.

GÄLVE. 7–0 på två vunna matcher i rad på Strömvallen. Trots skrällsegern mot Helsingborg är Gefle IF fortfarande kvar på nedflyttningsplats.

– Vi har bestämt oss för att vara aggressiva och att det får vara nog med tveksamma insatser, säger Gefles mittfältsveteran Mathias Woxlin.

4–0 mot Halmstad följdes upp med 3–0 mot Helsingborg och streckstriden i botten blev än mer raffinerad då den nu tätnar till ännu mer.

Gefle IF ligger under strecket på samma poäng och målskillnad som Sundsvall som ligger närmast över på kvalplats.

Viktig seger

Fler gjorda mål räddar Norrlandskollegan från nedflyttning just nu.

– Det visar väl hur oerhört viktig den här segern var för oss, säger tvåmålsskytten Mathias Woxlin efter matchen.

Först 2–0 när Yannick Bapupa snurrat upp hela HIF-försvaret innan han passar Woxlin som i stort bara behöver sätta fram foten.

När Hasse Berggren senare dras ner i HIF:s straffområde sätter straffspecialisten Woxlin straffen hur säkert som helst.

Mathias Woxlins tredje slagna straff den här säsongen där samtliga har varit klockrena.

– Hemligheten hur jag gör? Den finns ingen hemlighet, jag har inga knep eller så. Jag lägger bara upp bollen, tänker så lite som möjligt och fokuserar på att få bollen i mål, säger Woxlin.

”Börja ta poäng”

Klarar ni av att avancera i tabellen?

– Vi vet förstås var vi ligger i tabellen även om vi försöker undvika att tänka på det. Men vi måste börja ta poäng och få ordning på vårt spel i första hand och inte titta på de andra lagen. Men vi har bestämt oss för att vara tuffa redan från start.

–?Vi gjorde nu vår bästa match hittills i år och ska vi upprepa den insatsen mot Malmö på söndag måste vi visa upp samma aggressivitet.

ARTIKELN HANDLAR OM