Italiensk storklubb jagar HIF:s talang

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

”Vi har internt börjat diskuterat en försäljning”

Foto: Rasmus Jönsson jagas av utländska klubbar.

Helsingborg leder allsvenskan och är mitt i en stenhård kamp med Malmö FF om SM-guldet.

Samtidigt uppges italienska Napoli ha gett sig in i jakten på anfallaren Rasmus Jönsson och klubben förbereder sig nu för en höst utan 20-åringen.

– Vi har internt diskuterat frågan om en försäljning och även dragit upp riktlinjer för under vilka förutsättningar vi kan tänka oss att sälja. Nu får vi se vad som kommer in, säger klubbdirektören Paul Myllenberg.

Scouter från Holland, Tyskland, England och Danmark har enligt Myllenberg under våren följt Helsingborg i allsvenskan. Nu skriver italienska tidningen Il Mattinito att storsatsande Napoli har ögonen på anfallaren.

”Måste vara bra betalt”

– Det har jag inte hört något om men vi är medvetna om att det finns intresse och vi vill att våra killar ska ha ambitionen att ta nästa steg. Men i det här läget måste det vara bra betalt om man säger så, säger sportchefen Jesper Jansson.

Klubben har samtidigt börjat förbereda sig på att Jönsson kan vara förlorad redan i sommar. Alexander Gerndt har värvats från Gefle och HIF har diskuterat en försäljning av 20-årige Jönsson.

”Har diskuterat frågan”

– Vi har internt diskuterat frågan om en försäljning och även dragit upp riktlinjer för under vilka förutsättningar vi kan tänka oss att sälja. Nu får vi se vad som kommer in men vi är förberedda på en sådan situation, säger Myllenberg.

Enligt klubben har inga konkreta bud kommit in men lösa dialoger förs med sportchefen Jesper Jansson.

– Det förs dialoger med Jesper eftersom han träffar agenter på matcherna och så men det finns inga konkreta bud. Men vi är beredda på att det kan komma innan augusti är slut.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.