”Ibra dirigerar Milans symfoni”

FOTBOLL

Hyllas massivt efter Bologna-matchen

BOLOGNA. Dagens fotbollsnyheter i de italienska tidningarna?

Samma som gårdagens.

Zlatan Ibrahimovic hyllas överallt.

Turin-baserade Tuttosport är förstås mest engagerade i Juventus sena ansökan om en plats i guldstriden. ”Delirio Krasi?” är temat för dagen, Milan får vänta nio sidor innan de får plats i tidningen – och då är det en svensk som får rubriken:

”Ibra dirige la sinfonia Milan”, Ibra dirigerar Milans symfoni.

Zlatan får 7,5 i betyg, bara Boateng får samma notering.

– Hittade lösningen som gav 1–0, var inblandad i det andra, signerade kraftfullt 3–0. Ojämförlig.

Albin Ekdal får 5,5 av Tuttosport. Han sattes in för att förstärka mittfältet, men det gav inte frukt, skriver tidningen.

Rom-tidningen Corriere dello Sport gör Milan till dagens toppberättelse: ”Milan flyger, sex poäng före”, ”Ännu mer Milan, ännu mer Ibra”. Svensken får beröm för att han ”svepte undan Bologna med ett mål, en assist och mycket annat” och vicepresidenten Adriano Galliani kallar honom ”stratosfärisk”.

Betyget? En åtta, bäst i laget.

– Monstret från Malmö slår tillbaka. Det finns inte en riktig eller vacker situation där inte hans fötter, hans tanke och hans talang är med. Han är den ende prima puntan (centern) i världen som inte är en center, han spelar med en äkta secunda punta (Robinho) och spelar alla roller i anfallet. Han är ostoppbar.

Albin Ekdal får 5,5, i mittenskiktet av ett blekt Bologna. I kommentaren heter det att han bara kom in för att se hur överlägset Milan var.

Gazzetta dello Sport, den mäktiga Milano-tidningen, viker förstasidan åt att lyfta fram både Milan och Juventus. Tränare Allegri får säga att det inte bara är Ibrahimovic som gör laget, men det är bara Boateng och Zlatan som får höga 7,5 i betyg.

– När han får bollen omringas han av motståndare. Ibra terroriserar ligan. Ju mer mål han gör ju större skillnad gör han. Monsterlik.

Gazzetta dello Sport noterar också att Albin Ekdal gjorde ett bra inhopp. Ekdal får en sexa, med motiveringen ”lillgrabben har löpstyrka och elegans. Kom in utan att vara rädd och försökte dra nytta av sina pigga ben”.

ARTIKELN HANDLAR OM