Svennis gick på nit i snön

FOTBOLL

Fick stryk mot Roy Keanes Ipswich: Hade varit typiskt om domaren avbrutit

1 av 2

Flera inställda matcher i Premier League.

Och på ett snöigt Portman Park spelade Ipswich mot Sven-Göran Erikssons Leicester med avbrott – för skottning.

– Vi anpassade oss bättre till förutsättningarna, säger Ipswich tränare Roy Keane efter segern.

Snöoväder har lamslagit den engelska fotbollen.

Fyra av sex matcher i Premier League ställdes in i går. Dagens toppmöte mellan Chelsea och Manchester United plus Blackpool mot Tottenham är också framflyttade.

Men det var inte bara med hänsyn till spelarna och dåliga planer som besluten fattades.

Liverpool skulle mött Fulham, men enligt ett meddelande på liverpoolfc.tv fanns det andra aspekter än de rent sportsliga:

– Tjänstemän från klubben träffade polisen i morse för att bedöma de rådande väderförhållandena. Säkerheten för alla fans som närvarar vid matchen är av största vikt och även om planen är spelbar är förhållandena runt arenan och längre bort sådana att vi har beslutat att skjuta upp matchen, löd budskapet.

Keane manade på

Men i Ipswich satte snön inte stopp.

En pressad Roy Keane manade på sina mannar mot Sven-Göran Erikssons Leicester. Svennis såg ut att hittat sina svenska gener med varm tröja och rock med luva över huvudet, men på planen var snön problematiskt.

Hyllade domaren

Trots skottning i halvtidsvila fick domaren Stuart Attwell blåsa av spelet en bit in i andra halvlek. Ett 50-tal funktionärer skottade gräsmattan och tog fram linjerna innan spelet återupptogs.

– Om jag suttit i Sverige hade jag aldrig sett fotboll i snö eftersom jag åker skidor i snö, jag spelar inte fotboll, säger Eriksson till Sky Sports.

Roy Keane, som verkligen behövde en seger, hyllade efter matchen Attwell för att han vågade fortsätta till full tid.

– Matchen är över i halvtid när vi har 3–0, men det hade varit typiskt oss om domaren hade avbrutit matchen, säger managern.

ARTIKELN HANDLAR OM