Nebos plan: Ta över som huvudtränare

avPatrik Brenning

”Finns inga andra alternativ än AIK”

Foto: BILDBYRÅN
Stora planer När AIK hörde av sig var det ett enkelt beslut för Nebojsa Novakovic. Men assisterande tränare är bara ett steg på vägen avslöjar AIK-legendaren.

Nebojsa Novakovic är tillbaka i AIK som assisterande tränare.

Men Sportbladet kan nu avslöja 46-åringens plan att själv ta över huvudansvaret i klubben.

– Jag har varit assisterande i tio år och har nu skrivit på för tre år till. Förhoppningsvis kan jag ta nästa steg i AIK efter det, säger Novakovic i en exklusiv intervju.

Andreas Alm presenterades i går som ny huvudtränare i AIK. Vid sin sida får han Nebojsa Novakovic som återvänder efter två år i Norge.

Men Sportbladet kan nu avslöja att 46-åringen har högre mål än så.

– Jag har varit assisterande i tio år och har nu skrivit på för tre år till. Förhoppningsvis kan jag ta nästa steg i AIK efter det.

– Självklart är målet att bli huvudtränare i AIK, säger Novakovic.

Flera erbjudanden

Novakovic skötte slutförhandlingarna med AIK från Kanarieöarna där den förre AIK-spelaren just nu är på semester. 46-åringen hade erbjudanden om jobb som huvudtränare i superettan och assisterande uppdrag i både alsvenskan och norska Tippeligan.

– Men när AIK ringde första gången sade jag bara ja. Oavsett vilken roll de tänkt, om AIK ringer finns det inga andra alternativ för mig.

– Jag älskar klubben och vill jobba där. Oavsett vad det innebär pengamässigt.

Vad innebär det ekonomiskt?

– Jag hade mycket bättre i Sandefjord, då kan du kanske tänka dig. Men vi kom överens på en minut. Jag känner i min mage att jag, oavsett lön, vill utveckla mig själv och försöka ta det här steget. Och det är perfekt att göra det i AIK.

Enkelt val

Novakovics agent Nenad Lukic bekräftar att hans klient hade gott om möjligheter att bli huvudtränare redan nu. Lukic förnekar dock att det finns försäkringar från AIK om en satsning på Novakovic som lagets huvudansvarig i framtiden.

– Vi får se hur situationen utvecklar sig. Man kan inte planera så långsiktigt i fotboll. Det fanns ett stort intresse men när AIK hörde av sig bestämde ”Nebos” hjärta, säger Nenad Lukic.

ARTIKELN HANDLAR OM