”Barça har en fördel av sin dåliga liga”

FOTBOLL

Wenger om supermatchen

Redan innan Champions League-lottningen sade Arsenals manager Arsene Wenger att laget skulle få möta Barcelona.

Inför åttondelsfinalen säger nu Wenger att spanjorerna har en fördel av sin ojämna liga.

– För tillfället finns det två lag i den spanska ligan som är så långt före alla andra att de inte alltid måste offra alla sina resurser i varje match, säger Wenger.

Arsene Wenger gav en intervju med The Guardian före lottningen. Redan då förutspådde fransmannen att de skulle få mardrömslotten mot Barcelona.

Messi gjorde fyra mål

– Jag vet vilka vi kommer att få. På den här nivån måste du ha kontakter, sade Wenger något kryptiskt.

– Om jag säger att vi vill ha Barcelona kommer du inte tro mig. Jag tänker inte ens på det. Jag hoppas att vi får de jag känner på mig att vi får.

Arsenal ställdes även förra året mot Barcelona och klarade då 2-2 hemma men förlorade efter att Leo Messi gjort fyra mål hemma på Nou Camp. Wenger säger nu att Barcelona har en fördel i Europaspelet eftersom de har en mer ojämn liga.

”Bästa fotbollen jag sett”

– För tillfället finns det två lag i den spanska ligan som är så långt före alla andra att de inte alltid måste offra alla sina resurser i varje match, säger Wenger.

Fransmannen hyllar samtidigt Barcelona efter lagets imponerande 5-0-seger mot Real Madrid nyligen i El Clásico.

– Det var kanske den bästa fotboll jag någonsin sett. De spelade överlägset bra i 90 minuter. Vad som överraskade mig var att de inte hade någon svacka i hela matchen. När du ser en sådan insats uppmuntras du att själv nå den nivån. Det är bra att lag visar hur bra du kan spela fotboll. Det var årets bästa prestation i europeisk fotboll.

ARTIKELN HANDLAR OM