Efter utspelet – nu backar Hamrén

”Får vara lite smartare”

Hamrén.
Hamrén.

Inför mötet på Råsunda mellan AIK och Rosenborg sade Sveriges förbundskapten att han höll sina tummar för det norska laget.

Inför returen i Norge backar nu Erik Hamrén.

– Man får försöka vara lite smartare ibland, säger Hamrén.

Svensk fotboll har chansen att få ett klubblag i världens största klubblagsturnering Champions League. Därför blev många förvånade när Erik Hamrén öppet talade om sitt stöd till Rosenborg inför dubbelmötet med AIK.

Vill inte kommentera

– Helt ärligt har jag starkare känslor för Rosenborg. Det tror jag alla har förståelse för, sade Hamrén till TT.

Men inför returen på Lerkendal backar nu 53-åringen.

– Det har blivit snack om det här så många gånger hittills att jag inte tycker att vi behöver ta upp det något mer. Jag vill se att det bästa laget vinner och vill gärna ha framgångar för de svenska lagen. Det sa jag innan den förra matchen också, säger Hamrén.

Förbundskaptenen intar nu en betydligt mer försiktig position än inför AIK:s 0-1-förlust på Råsunda. 53-åringen talar också om att försöka vara mer strategisk i mötet med media.

”Vill inte ljuga”

– Jag hoppas verkligen att det aldrig ska gå så långt att jag börjar ljuga för media. Jag har blivit uppfostrad att inte ljuga och försöker lyssna på min mamma och pappa. Men man får försöka vara lite smartare ibland, säger Hamrén.

Förbundskaptenen vägrar också kommentera AIK:s nya tränare Alex Miller som skapat stora rubriker sedan han tog över tränarposten för Solnaklubben i somras.

– Jag har inga kommentarer om mina kollegor i media. Jag kan ha det till dem själva men det handlar om respekt till dem man jobbar med. Jag hoppas att de betalar tillbaka den respekten också.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN