Valde att halvera lönen i AIK

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

”Bojan kostade inte AIK någonting”

Bojan Djordjic tvingas bort från AIK av nye tränaren Alex Miller.

En chock för 28-åringen som säger sig ha offrat mycket för klubben även ekonomiskt.

– Jag sade att jag kommer aldrig gå till AIK för pengarnas skull och det menade jag verkligen. Bojan kostade inte AIK någonting, säger Djordjic.

Bojan Djordjic och Martin Mutumba fick innan midsommar beskedet att de inte längre var önskvärda i AIK av nye tränaren Alex Miller. En chock för Djordjic som förlängde sitt kontrakt med klubben så sent som förra sommaren.

– Folk tror att jag har tjänat stora pengar i AIK. Men det är kaffepengar. Jag gick ner 50 procent i lön förra året för AIK:s skull. De sade att det aldrig fanns några pengar men det kom ändå nya spelare från utlandet hela tiden. Men det kommer synas vad jag tjänade när deklarationen kommer. Folk kommer få en chock. Jag ligger på FC Krukan-nivå i division 5.

”Krävde ingenting”

Vid kontraktsskrivningen hette det att Bojan har under förhandlingarna visat en stor vilja att nå denna överenskommelse. Ett år senare vänder klubben ryggen åt sin stjärna.

– Jag krävde ingenting i sign on när jag kom och inte heller när jag förlängde. Björn (Wesström) kan intyga det här. Fråga honom hur mycket Bojan gick ner i lön så kommer han säga 50 procent.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN