”Zlatan är till salu”

FOTBOLL

Uppgifter: Barcelona beredda att släppa Zlatan

I går samlades Barcelonas ledning för att diskutera Zlatan Ibrahimovic framtid i klubben.

I dag kom beskedet.

Enligt spansk press är Barcelona beredda att sälja svensken – om Zlatan själv vill lämna klubben.

De senaste veckorna har Zlatan Ibrahimovic vara eller icke vara i Barcelona nästa säsong diskuterats flitigt nere i Spanien.

Ämnet har kommit på tal efter att Zlatan inte presterat på topp och efter att han, under sluttampen av ligaspelet, även bänkats av tränaren Pep Guardiola.

Kommer lyssna på bud

I går träffades nämnde Pep, sportchefen Txiki Begiristain, vicepresidenten Rafael Yuste och fotbollschefen Raül Sanlleh för att lägga upp en stategi kring sommarens värvningar – och försäljningar.

Enligt Sport, tidningen som avslöjade att Zlatan var klar för Barcelona förra sommaren, är både Barcelona och Zlatan beredda att lyssna på ett bud från framförallt England.

Tidningen skriver att Zlatan själv vet att han inte har motsvarat förväntningarna den här säsongen men att han samtidigt inte kommer att säljas till vilket pris som helst.

Sport skriver vidare att Barcelona gärna låter Zlatan stanna i klubben om han vill, men att de inte vill ha några problem i omklädningsrummet. Sådana problem skulle till exempel kunna uppstå om Barcelona köper in en konkurrerande spelare, exempelvis David Villa från Valencia.

”Wenger vill ha Zlatan”

Det har tidigare spekulerats i att Arsenals mittfältsstjärna Cesc Fabregas ska vara på väg ”hem” till Barcelona.

I dag skriver en annan Barcelonatidning, El Mundo Deportivo, att Arsene Wenger vill ha Zlatan och att svensken i så fall skulle kunna bli en del i en bytesaffär med Cesc Fabregas.

Samtidigt meddelas det också att Bojan Krkic och nyförvärvet från Ukraina, backen Tjigrinskij, blir kvar i klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM